Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Puree z czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczki soku z cytryny
- 135 g pomidoròw w puszce, [bez zalewy]
- 1 szczypty chili
- 1 łyżeczki soli
- 340 g wody
- 200 g czerwonej soczewicy
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 31
5
Przygotowanie
-
1. Do naczynia włożyć soczewicę, wodę i sól. Ugotować jak na opakowaniu. U mnie - 13 min. / 100°C / obr. 1.
-
1. Do ugotowanej soczewicy dodać chili, pomidory i sok z cytryny. Wymieszać - 30 sek. / obr. 5.
GOTOWE!
Gotowanie soczewicy
Przygotowanie puree
11
Porady
Aby puree było bardziej gęste, można dodać połowę pomidorów, ale dla mnie taka konsystencja jest najlepsza
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne!
Bardzo smaczne!
Lubie soczewice,napewno
Lubie soczewice,napewno wprobuje i to juz na weekend
ZROBIE,DAM ZNAC JAK POSZLO
ZROBIE,DAM ZNAC JAK POSZLO
Dziękuję za miłe słowa
Dziękuję za miłe słowa
Przyznam, że ja też baaardzo lubię ten przepis.
Genialne i pyszne
Genialne i pyszne
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
do wypróbowania muszę kupić
do wypróbowania
muszę kupić zapas czerwonej soczewicy, bo właśnie dziś na obiad była zupa z soczewicy z pomidorami - pychota!!!
Takie puree można podać w
Takie puree można podać w zasadzie ze wszystkim - tak jak ziemniaki
Szczególnie z różnymi kotletami (schabowy, mielony etc.) w towarzyswie surówek. Choć przyznam, że ja lubię także takie puree samo, albo np. z gotowanymi warzywami.
a z czym podajesz to puree?
a z czym podajesz to puree? bo przepis brzmi zachęcająco