Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
 
opublikowany: 14/12/14
                            
                zmieniono dnia: 20/01/15
                    Składniki
Puree z czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczki soku z cytryny
 - 135 g pomidoròw w puszce, [bez zalewy]
 - 1 szczypty chili
 - 1 łyżeczki soli
 - 340 g wody
 - 200 g czerwonej soczewicy
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia włożyć soczewicę, wodę i sól. Ugotować jak na opakowaniu. U mnie - 13 min. / 100°C / obr. 1.
1. Do ugotowanej soczewicy dodać chili, pomidory i sok z cytryny. Wymieszać - 30 sek. / obr. 5.
GOTOWE!
Gotowanie soczewicy
Przygotowanie puree
Porady
Aby puree było bardziej gęste, można dodać połowę pomidorów, ale dla mnie taka konsystencja jest najlepsza ![]()
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Bardzo smaczne!
Lubie soczewice,napewno wprobuje i to juz na weekend
ZROBIE,DAM ZNAC JAK POSZLO
Dziękuję za miłe słowa
 Przyznam, że ja też baaardzo lubię ten przepis.
Genialne i pyszne
do wypróbowania
 muszę kupić zapas czerwonej soczewicy, bo właśnie dziś na obiad była zupa z soczewicy z pomidorami - pychota!!!
Takie puree można podać w zasadzie ze wszystkim - tak jak ziemniaki
 Szczególnie z różnymi kotletami (schabowy, mielony etc.) w towarzyswie surówek. Choć przyznam, że ja lubię także takie puree samo, albo np. z gotowanymi warzywami. 
a z czym podajesz to puree? bo przepis brzmi zachęcająco