3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree z czerwonej soczewicy


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Puree z czerwonej soczewicy

  • 1 łyżeczki soku z cytryny
  • 135 g pomidoròw w puszce, [bez zalewy]
  • 1 szczypty chili
  • 1 łyżeczki soli
  • 340 g wody
  • 200 g czerwonej soczewicy
5

Przygotowanie

    Gotowanie soczewicy
  1. 1. Do naczynia włożyć soczewicę, wodę i sól. Ugotować jak na opakowaniu. U mnie - 13 min. / 100°C / obr. 1.

  2. Przygotowanie puree
  3. 1. Do ugotowanej soczewicy dodać chili, pomidory i sok z cytryny. Wymieszać - 30 sek. / obr. 5. 

     

    GOTOWE!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Aby puree było bardziej gęste, można dodać połowę pomidorów, ale dla mnie taka konsystencja jest najlepsza tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne!

    Zgłoszony przez ikewa na listopada 11, 2015 at 20:00.

    Bardzo smaczne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubie soczewice,napewno

    Zgłoszony przez dorota1972 na czerwca 18, 2015 at 23:17.

    Lubie soczewice,napewno wprobuje i to juz na weekendtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ZROBIE,DAM ZNAC JAK POSZLO

    Zgłoszony przez Seni na maja 1, 2015 at 12:12.

    ZROBIE,DAM ZNAC JAK POSZLO tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za miłe słowa

    Zgłoszony przez ajcyrtap na stycznia 24, 2015 at 19:56.

    Dziękuję za miłe słowa tmrc_emoticons.) Przyznam, że ja też baaardzo lubię ten przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialne i pyszne

    Zgłoszony przez mikulina na stycznia 20, 2015 at 20:40.

    Genialne i pyszne tmrc_emoticons.;)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do wypróbowania muszę kupić

    Zgłoszony przez nathalie_m na stycznia 20, 2015 at 17:28.

    do wypróbowania tmrc_emoticons.) muszę kupić zapas czerwonej soczewicy, bo właśnie dziś na obiad była zupa z soczewicy z pomidorami - pychota!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Takie puree można podać w

    Zgłoszony przez ajcyrtap na stycznia 18, 2015 at 18:06.

    Takie puree można podać w zasadzie ze wszystkim - tak jak ziemniaki tmrc_emoticons.) Szczególnie z różnymi kotletami (schabowy, mielony etc.) w towarzyswie surówek. Choć przyznam, że ja lubię także takie puree samo, albo np. z gotowanymi warzywami. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a z czym podajesz to puree?

    Zgłoszony przez nathalie_m na grudnia 29, 2014 at 14:26.

    a z czym podajesz to puree? bo przepis brzmi zachęcająco tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze