Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Puree z czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczki soku z cytryny
- 135 g pomidoròw w puszce, [bez zalewy]
- 1 szczypty chili
- 1 łyżeczki soli
- 340 g wody
- 200 g czerwonej soczewicy
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
1. Do naczynia włożyć soczewicę, wodę i sól. Ugotować jak na opakowaniu. U mnie - 13 min. / 100°C / obr. 1.
1. Do ugotowanej soczewicy dodać chili, pomidory i sok z cytryny. Wymieszać - 30 sek. / obr. 5.
GOTOWE!
Gotowanie soczewicy
Przygotowanie puree
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Aby puree było bardziej gęste, można dodać połowę pomidorów, ale dla mnie taka konsystencja jest najlepsza
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne!
Bardzo smaczne!
Lubie soczewice,napewno
Lubie soczewice,napewno wprobuje i to juz na weekend
ZROBIE,DAM ZNAC JAK POSZLO
ZROBIE,DAM ZNAC JAK POSZLO
Dziękuję za miłe słowa
Dziękuję za miłe słowa
Przyznam, że ja też baaardzo lubię ten przepis.
Genialne i pyszne
Genialne i pyszne
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
do wypróbowania muszę kupić
do wypróbowania
muszę kupić zapas czerwonej soczewicy, bo właśnie dziś na obiad była zupa z soczewicy z pomidorami - pychota!!!
Takie puree można podać w
Takie puree można podać w zasadzie ze wszystkim - tak jak ziemniaki
Szczególnie z różnymi kotletami (schabowy, mielony etc.) w towarzyswie surówek. Choć przyznam, że ja lubię także takie puree samo, albo np. z gotowanymi warzywami.
a z czym podajesz to puree?
a z czym podajesz to puree? bo przepis brzmi zachęcająco