3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet pieczarkowo jajeczny


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Pasztet pieczarkowo jajeczny

  • 10 jajek, ugotowanych na twardo
  • 200 g cebula
  • 500 g pieczarek
  • 20 g oleju
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżki gęstej śmietany 18 %
  • 100-110 g bułki tartej
  • 0,5 łyżeczki bazyli
  • 0,5 łyżki majeranku
  • 2 jajka
  • 1 pęczków Szczypiorku
  • 1 pęczków pietruszki
  • sól ,pieprz
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Włącz piekarnik na 200°





    Jajka ugotowane (gotować w thermomixie 2x po 5 sztuk, 400 ml wody+ koszyczek- 13 min/varoma/obr.1 lub w garnku na plycie) pokroić w kostkę. Cebula i pieczarki przekrojone na połówki dodajemy do Blokada naczynia miksującego rozdrabniamy 30s /obr 5 ,dodać olej lub masło 3 min/120°/obr1 -dusimy bez miarki aby woda z pieczarek odparowała. Dodajemy do Blokada naczynia miksującego pokrojone jajka do tego posiekany szczypiorek i pietruszkę solimy ,pieprzymy następnie dodajemy surowe jajka, bułkę tartą, majonez, śmietanę, bazylię, majeranek, można też dodać łyżeczkę czerwonej papryki. tmrc_emoticons.D wyrobic za pomoca kopystki 1 min/Ciasto / Tak gotową masę przekładamy do formy prostokątnej wys 8/szer 12/dl 30 cm wyłożoną pergaminem. Pieczemy w temp. 200° przez 1 godzinę . Z wyjmowaniem lepiej poczekać aż będzie całkiem zimny



    Kroi się bez problemu tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pasztet jest przepyszny! Już na zawsze pozostanie...

    Zgłoszony przez donia-jimmy na kwietnia 19, 2019 at 16:03.

    pasztet jest przepyszny! Już na zawsze pozostanie w moim menu. Dodałam do smaku trocję startego żółtego sera.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zauwazylam, poprawilam, ale nie wiem jaka jest...

    Zgłoszony przez BeataPatulska na lutego 14, 2017 at 21:55.

    zauwazylam, poprawilam, ale nie wiem jaka jest tego przyczyna, czesto to mam tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba przepis wymaga jeszcze poprawek, nic z niego...

    Zgłoszony przez Aplucinska na lutego 14, 2017 at 21:12.

    Chyba przepis wymaga jeszcze poprawek, nic z niego nie wiadomo😒

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze