Tu jesteś:
4
Składniki
Masło z czosnkiem niedźwiedzim
potrzebne
- 250 g masła
- 5 g czosnku suszonego, niedźwiedziego (liście)
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dać porwany na kawałki suszony czosnek niedźwiedzi, rozdrobnić 40 sekund/obr. 8. Dodać miękkie masło, sól i pieprz, wymieszać 20 sekund/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Ponownie wymieszać 5 sekund/obr. 4. Gotowe masło przełożyć na folię spożywczą. Uformować walec. Wstawić do lodówki na około 15 minut.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz