3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Masło z czosnkiem niedźwiedzim


Wydrukuj:
4

Składniki

Masło z czosnkiem niedźwiedzim

potrzebne

  • 250 g masła
  • 5 g czosnku suszonego, niedźwiedziego (liście)
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dać porwany na kawałki suszony czosnek niedźwiedzi, rozdrobnić 40 sekund/obr. 8. Dodać miękkie masło, sól i pieprz, wymieszać 20 sekund/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego. Ponownie wymieszać 5 sekund/obr. 4. Gotowe masło przełożyć na folię spożywczą. Uformować walec. Wstawić do lodówki na około 15 minut.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy