Tu jesteś:
4
Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
Marmolada jabłkowo - aroniowa z palonym masłem
- 50 g masła
- szczypty soli
- 700 g jabłek obranych
- 200 g brązowego cukru
- 2 łyżek miodu
- 250 g owoców aroni
- 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/2 opakowania dżemix 3:1
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Masło rozpuścić temp 37 obr2 czas 5min. Dorzucić pozostałe składniki, zmiksować obr10 czas 1min. Gotować temp 100 obr2 czas 20min. Po tym czasie jeszcze raz wszystko zmiksować uważając żeby się nie poparzyć obr10 czas 1min. Przełożyć do słoików, obrócić do góry dnem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDla lepszego smaku
Dla lepszego smaku
przepraszam, a po co to masło??
przepraszam, a po co to masło??