3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KLUSECZKI WĄTROBIANE DO ROSOŁU


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

KLUSECZKI WĄTROBIANE DO ROSOŁU

  • 50 g masła, miękkiego
  • 2 jajka
  • 50 g bułki tartej
  • 50 g mąki pszennej
  • 200 g watróbki drobiowej, oczyszczonej z żył
  • 5 g soli
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 1 Pęczek pietruszki
  • 1800 g wody, do gotowania
  • 25 g soli, do gotowania
5

Przygotowanie

    KLUSECZKI
  1. 1. Naczynie miksujące włączyć na 30s/obr.10 w tym czasie wrzucamy przez otwór natkę pietruszki.
    2. Kopystka zgarniamy do innego naczynia posiekaną pietruszkę.
    3. Do naczynia miksującego zakładamy motylek dodajemy masło i jajka 30s/obr. 4
    4. Dodajemy wątróbkę, bułkę tartą, mąkę, sól i pieprz 1min./obr.10, kopystką zgarniamy na dno naczynia.
    5. Dodajemy natkę pietruszki 30s./obr.4
    6. Masę przekładamy do innego naczynia.
    7. Do naczynia miksuącego wlewamy wodę i sól do gotowania. 13min/VAROMA/Gentle stir setting
    8. Przedłużamy czas 20min./110C/Gentle stir setting w tym czasie przez otwór w pokrywie dodajemy kluski formowane dwoma łyżeczami.
    9. Gotujemy do momentu wypłynięci wszystkich klusek na powierzchnię. Odcedzamy przez koszyczek.
    10. Podajemy razem z goracym rosołem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy