Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
KLUSECZKI WĄTROBIANE DO ROSOŁU
- 50 g masła, miękkiego
- 2 jajka
- 50 g bułki tartej
- 50 g mąki pszennej
- 200 g watróbki drobiowej, oczyszczonej z żył
- 5 g soli
- 2 szczypty pieprzu, mielonego
- 1 Pęczek pietruszki
- 1800 g wody, do gotowania
- 25 g soli, do gotowania
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Naczynie miksujące włączyć na 30s/obr.10 w tym czasie wrzucamy przez otwór natkę pietruszki.
2. Kopystka zgarniamy do innego naczynia posiekaną pietruszkę.
3. Do naczynia miksującego zakładamy motylek dodajemy masło i jajka 30s/obr. 4
4. Dodajemy wątróbkę, bułkę tartą, mąkę, sól i pieprz 1min./obr.10, kopystką zgarniamy na dno naczynia.
5. Dodajemy natkę pietruszki 30s./obr.4
6. Masę przekładamy do innego naczynia.
7. Do naczynia miksuącego wlewamy wodę i sól do gotowania. 13min/VAROMA/"Mieszanie"
8. Przedłużamy czas 20min./110C/"Mieszanie" w tym czasie przez otwór w pokrywie dodajemy kluski formowane dwoma łyżeczami.
9. Gotujemy do momentu wypłynięci wszystkich klusek na powierzchnię. Odcedzamy przez koszyczek.
10. Podajemy razem z goracym rosołem.
KLUSECZKI
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedznajlepsze
najlepsze