3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Indyjskie podpłomyki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

Podpłomyki

  • 500 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 240 g wody
  • 60 g oleju słonecznikowego
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wyrobić 1 min 30s/Closed lid/Dough mode . Z ciasta uformować kulę, przełożyć do innego naczynia, przykryć i odstawić na 10 minut.

    2. Podzielić ciasto na 16 równych porcji, uformować z nich kulki (każda o wadze ok 50g). Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować każdą kulkę na cienki, okrągły placek (ok 15 cm)

    3. Usmażyć placki z obu stron bez dodatku tłuszczu na patelni z nieprzywierającą powłoką. Płaską łyżką cedzakową wygładzić powstające pęcherzyki powietrza.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można jeść same, z masłem lub posypane ulubioną przyprawą.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super jako dodtek do zup. Córka się...

    Zgłoszony przez KUZIELEK na lutego 4, 2017 at 20:40.

    Super jako dodtek do zup. Córka się zajadała, a mi przypomniało sie dzieciństwo i podpłomyki z pieca.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Chlebki pyszne i

    Zgłoszony przez Afroddytta na września 6, 2016 at 13:50.

    Rewelacja! Chlebki pyszne i proste do wykonania. Zrobiłam do imprezy grillowej, poszły natychmiast. Zorbiłam ponownie z połową mąki pszennej pełnoziarnistej, wyszło równie udanie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre. Można ich

    Zgłoszony przez art_jmc na marca 13, 2016 at 17:18.

    Bardzo dobre. Można ich używać np. jako dodatku do chilli con carne, jak i jeść same, bądź z dżemem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszły wspaniale, zniknęły

    Zgłoszony przez danutamar na lutego 18, 2016 at 21:26.

    Wyszły wspaniale, zniknęły bardzo szybko tmrc_emoticons.) Bardzo łatwy  i szybki przepis.

    danutamar

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie wydrukowałam Twój

    Zgłoszony przez Joanna 51 na stycznia 29, 2016 at 20:18.

    Właśnie wydrukowałam Twój przepis i jutro spróbuję zrobić

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje ulubione.

    Zgłoszony przez magierka na stycznia 28, 2016 at 11:51.

    Moje ulubione. tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze