3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowa granola


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Domowa granola

  • 200 g płatków owsianych górskich
  • 250 g płatków orkiszowych
  • 70 g pestek słonecznika
  • 60 g Migdałów
  • 60 g orzechow wloskich
  • 60 g orzechów laskowych
  • 5 łyżek miodu
  • 2 jabłka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 0,5 łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 1 płaskich łyżek imbiru mielonego
  • 2-3 łyżek oleju z pestek winogron lub oliwy z oliwek
  • suszona żurawina, kawałki czekolady, rodzynki
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    granoli
  1. wszystkie orzechy wsypujemy do TM i mielimy Closed lid/obroty 5 /sek 3

    przesypujemy do dużej miski, mieszamy z płatkami oraz cynamonem,imbirem,kardamonem.

    Z jabłek wycinamy gniazda nasienne (można obrać ze skorki ale nie jest to konieczne)

    kroimy na kawałki i miksujemy na pulpe Closed lid/obroty 9/ sek 7

    dogajemy miód oliwe i sól i mieszamy Closed lid/obroty 3/sek 4

    dodajemy do płatków z orzechami i dokładnie mieszamy.

    powstała mase wykłądamy na blache i wstawiamy do piekarnika

    piec 35-40 min na ok 180 stopni

    po czym zmniejszyć temperture do 140 na 10min

    WAŻNE

    Granole trzeba czesto mieszać podczas pieczenia, żeby sie nie spaliła (za mocno spieczona jest gorzka)

    wystudzona przełożyc do słoika/pojemnika

    Fantastycznie smakuje z jogurtem.

  2. po upieczeniu można dodać ulubione dodatki jak

    suszoną żurawine, rodzynki czy kawałki czekolady

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy