Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Burger 8x
- 100 gramy masło, 1
- 300 gramy mleko, 1
- 150 gramy woda, 1
- 25 gramy cukier, 1
- 8 gramy sól, 1
- 8 gramy drożdże instant, 2
- 830 gramy mąka tortowa, 2
-
6
49min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- składniki z {1} umieszczamy
"Blokada naczynia miksującego" doprowadzamy do temp. 65 stopni.
- {2} dodajemy mąka i drożdże .
"Mieszanie"
"Ciasto" program
ciasto .4min - ciasto przekładamy do wysokiej misy , przykrywamy materiałową sciereczką [ciasto musi mięć dostęp powietrza. odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu wyrośnięcia .
- porcjujemy po 160-165g. Układamy na ruszcie wyłożonym matą silikonową.
Pieczemy 158 stopni 25% parowanie. 20min./ - po upieczeniu zostawiamy je na ruszcie bez maty. spryskujemy wodą (Bułki dzięki temu nie są suche
{1}
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
pieczemy 158 stopni 25%.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz