3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Baklazany w oliwie


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 400 gramów baklazanòw ( lub cukinii)
  • 200 gramów bialego octu winnego
  • 400 gramów wody
  • olej z oliwek do smaku
  • soli
  • oregano, czosnek , papryczka ostra, wg upodobania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Oczyscic baklazany, pokroic na plastry, przesypac gruba sola, zostawic na 15min. Lekko przeplukac, osuszyc , wlozyc do koszyczka nasmarowanego olejem.  Do Closed lid wlac wode i ocet, wlozyc koszyczek: 15min / Varoma / obr 4. Wyjac baklazany, osuszyc, wkladac do sterylizowanych sloiczkòw, przekladajac  oregano, czosnkiem, itd., co kto lubi... Zalac oliwa kompletnie, zamknac, pasteryzowac 20min w garnku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Brzmi pysznie, dodaję do

    Zgłoszony przez Maszoperia na sierpnia 26, 2012 at 21:46.

    Brzmi pysznie, dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.D  Dziękuję za przepis, pozdrawiam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale masz dobrze:( :(  Pobadz

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 9, 2012 at 13:17.

    Ale masz dobrzetmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(  Pobadz i za mnie w Polscetmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Buziaki i milego urlopuLove Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • musi byc dobre,teraz jestem w

    Zgłoszony przez pancio na sierpnia 9, 2012 at 08:04.

    tmrc_emoticons.) musi byc dobre,teraz jestem w PL na urlopie bez termomixa ale jak tylko wròcimy do domu zaraz bèdziem pròbowac!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze