Tu jesteś:
4
Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
1400 g jabłek
- 40 g wody
- 1 płaskie łyżki cynamonu
- 2 łyżki ksylitolu lub cukru, jabłka słodkie nie potrzebują dosładzania
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1.Jabłka obieramy, kroimy na części bez ogryzków i wrzucamy do
"Blokada naczynia miksującego" do wysokości max.
2. Miksujemy 5 s./obr. 6 Czynnosc powtarzamy z kolejną porcją jabłek, następnie łączymy obie porcje zmiksowanych jabłek
3. Dodajemy wodę
4. Ustawiamy 10min/100st./obr. 2, przykrywamy miarką
5. Dodajemy cukier i cynamon, mieszamy kopystką
i ustawiamy 11min/100st./obr. 2 przykrywamy koszyczkiem
6. Po ugotowaniu miksujemy 20 s. zwiększając powoli obroty do 9 obr.
Mus jabłkowy do kaszy jaglanej, ryżu, szarlotki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po ugotowaniu i zmiksowaniu mus wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, odwracamy słoiki i pozostawiamy aż do wystygnięcia. Nie polecam gotowania jednocześnie większej ilości jabłek
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz