3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Mus Jabłkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 słoik/słoiki/słoików

1400 g jabłek

  • 40 g wody
  • 1 płaskie łyżki cynamonu
  • 2 łyżki ksylitolu lub cukru, jabłka słodkie nie potrzebują dosładzania
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Mus jabłkowy do kaszy jaglanej, ryżu, szarlotki
  1. 1.Jabłka obieramy, kroimy na części bez ogryzków i wrzucamy doClosed lid do wysokości max.

    2. Miksujemy 5 s./obr. 6 Czynnosc powtarzamy z kolejną porcją jabłek, następnie łączymy obie porcje zmiksowanych jabłek

    3. Dodajemy wodę

    4. Ustawiamy 10min/100st./obr. 2, przykrywamy miarką

    5. Dodajemy cukier i cynamon, mieszamy kopystką
    i ustawiamy 11min/100st./obr. 2 przykrywamy koszyczkiem

    6. Po ugotowaniu miksujemy 20 s. zwiększając powoli obroty do 9 obr.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Po ugotowaniu i  zmiksowaniu mus wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, odwracamy słoiki i pozostawiamy aż do wystygnięcia. Nie polecam gotowania jednocześnie większej ilości jabłek


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy