Składniki
Arbuzową podstawę tortu
- 1 arbuz, w całości najlepiej okrągły
 - 1 pomarańcza cala, obrana ze skóry i bez pestek
 - 1 cytryna, obrana ze skóry i bez pestek
 - 6MT wody
 
Krem
- 880 g serek typu właskiego, 4 kulki
 - 2 czubate łyżeczki miodu
 
Dekoracja (można wykorzystac dowolne owoce)
- kilka winogron
 - 2 brzuskwinie
 - 1 kiwi
 - 50 g płatków migdałowych
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Z arbuza wyciąć kształt tortu. Do naczynia miksującego włożyc pomarańczę i cytrynę. Miksować 30s obr. poz 10 i przez otwór w pokrywie w czasie miksowania wlewać wodę. Umieścić wyciętą podstawę tortu w tak przygotowanym soku na okolo 30 minut. Do naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania. Udekowarować tort kremem i owocami według uznania i fantazji
 Danie bardzo dietetyczne dla osób dbających o linię, szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia 
 SMACZNEGODo naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania.
Tort
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        


                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Dziewczyny, dzieki za pomoc
  Serka takiego nigdzie nie znalazlam, niestety... Jedyna nadzieja dzis po poludniu, wyskocze do Lidla.... Jesli i tam nie znajde, bede zmuszona czyms zastapic 
 . Do czego jest podobny smakowo???
Super przepis, ciasto faktycznie lekkie
 
 
 a teraz sezon arbuzowy w pełni 
[[wysiwyg_imageupload:48:]]
Tak wygląda ten serek. Taki dokładnie można kupic w lidlu. Co do mascarpone to nie wiem jak będzie sie z achowywał na arbuzie, czy nie splynie. Mascarpone jest tez bardzo tłusty, wiec juz nie bedzie to taki dietetyczny deser.
Magdaleno, dzięki za zdjęcia i wyjaśnienie
  trochę zamieszania z tym serkiem ale przed zrobieniem dobrze wiedzieć z czego najlepiej robić  
 Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Veronika, to jest serek "typu włoskiego" i we Włoszech może być trudno dostępny.
  Robiony jest przez polskie mleczarnie. Jest słodki w smaku, zwarty a "kulki"??? Jest odciśnięty w taką kulę 220-250 gram ( w zależności od firmy) na plastykowym talerzyku i owinięty w folię. Można go kroić na cienkie plasterki i się nie kruszy  
  Już nie wiem co więcej można o nim napisać  
 
Gabrysiu, jak napiszesz: wloski serek pilos albo capri, znajdziesz i zdjecia. Ja znalazlam po polsku. Gorzej z odpowiednikiem wloskim:O :O . Mam na mysli 2 -3 serki, ale nie jestem pewna do konca. Bede szukac po sklepach, zobacze i w Lidlu. Cale szczescie, ze to wloski serek...
 
  Pewnie na eksport....  Zobaczymy co wymysle, sama jestem ciekawa...
Ps. Czy jest podobny do ricotty ? Czy to jest serek owczy? Jaki jest w smaku? Jest miekki ? U na zadnych kulek nie widzialam. Pewnie ma inna forme...
Prawdziwe cudeńko!
 Właśnie kupiłam takiego arbuza mini bez pestek. Muszę to zrobić w niedzielę. Czy można użyć serka mascarpone? A może choć mogłabyś zrobić zdjęcie opakowania tego serka?
Nie splynie. Bardzo często uzywam takiej formy kremu do innych ciast. Bardzo dobrze przylega i jest plastyczny. Mozna przechowywać w lodówce.
Albo firmy Capri, albo w lidlu firmy Pilos. Pakowany w okrągłe opakowania. Ma niska zawartosc tłuszczu, bo tylko 13%. A do tego tani bo niecale 3 zl. Polecam go jako zamiennik zamiast białego sera dla osób które nie przepadają za twarogiem.
Bardzo ciekawa propozycja. Musze zrobić... wygląda ślicznie. ;o) Można go przechowywać w lodówce czy trzeba od razu skonsumować? Boję się czy serek nie spłynie za szybko po arbuzie... :o)