3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort z arbuza bez pieczenia dla dbających o linię


Wydrukuj:
4

Składniki

Arbuzową podstawę tortu

  • 1 arbuz, w całości najlepiej okrągły
  • 1 pomarańcza cala, obrana ze skóry i bez pestek
  • 1 cytryna, obrana ze skóry i bez pestek
  • 6MT wody

Krem

  • 880 g serek typu właskiego, 4 kulki
  • 2 czubate łyżeczki miodu

Dekoracja (można wykorzystac dowolne owoce)

  • kilka winogron
  • 2 brzuskwinie
  • 1 kiwi
  • 50 g płatków migdałowych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Tort
  1. Z arbuza wyciąć kształt tortu. Do naczynia miksującego włożyc pomarańczę i cytrynę. Miksować 30s obr. poz 10  i przez otwór w pokrywie w czasie miksowania wlewać wodę. Umieścić wyciętą podstawę tortu w tak przygotowanym soku na okolo 30 minut. Do naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania. Udekowarować tort kremem i owocami według uznania i fantazji tmrc_emoticons.) Danie bardzo dietetyczne dla osób dbających o linię, szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia tmrc_emoticons.) SMACZNEGO

  2. Do naczynia miksującego włożyć serek i dodać miód. Miksować przy pomocy kopystki 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. W razie potrzeby wydłużyć czas ucierania.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziewczyny, dzieki za

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 11, 2012 at 13:38.

    Dziewczyny, dzieki za pomoctmrc_emoticons.)  Serka takiego nigdzie nie znalazlam, niestety... Jedyna nadzieja dzis po poludniu, wyskocze do Lidla.... Jesli i tam nie znajde, bede zmuszona czyms zastapic tmrc_emoticons.( . Do czego jest podobny smakowo???

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, ciasto

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 11, 2012 at 11:01.

    Super przepis, ciasto faktycznie lekkie tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D a teraz sezon arbuzowy w pełni tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magdaleno, dzięki za zdjęcia

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 11, 2012 at 01:39.

    Magdaleno, dzięki za zdjęcia i wyjaśnienie  tmrc_emoticons.)  trochę zamieszania z tym serkiem ale przed zrobieniem dobrze wiedzieć z czego najlepiej robić  tmrc_emoticons.) Jeszcze raz wielkie dzięki!!!

    Veronika, to jest serek "typu włoskiego" i we Włoszech może być trudno dostępny.  tmrc_emoticons.D  Robiony jest przez polskie mleczarnie. Jest słodki w smaku, zwarty a "kulki"??? Jest odciśnięty w taką kulę 220-250 gram ( w zależności od firmy) na plastykowym talerzyku i owinięty w folię. Można go kroić na cienkie plasterki i się nie kruszy  tmrc_emoticons.)  Już nie wiem co więcej można o nim napisać  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •             Tak wygląda ten

    Zgłoszony przez Magdalena_Ponczkowska na sierpnia 10, 2012 at 23:51.

    [[wysiwyg_imageupload:48:]]

     

     

     

     

     

     

    Tak wygląda ten serek. Taki dokładnie można kupic w lidlu. Co do mascarpone to nie wiem jak będzie sie z achowywał na arbuzie, czy nie splynie. Mascarpone jest tez bardzo tłusty, wiec juz nie bedzie to taki dietetyczny deser.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, jak napiszesz:

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 10, 2012 at 23:15.

    Gabrysiu, jak napiszesz: wloski serek pilos albo capri, znajdziesz i zdjecia. Ja znalazlam po polsku. Gorzej z odpowiednikiem wloskim:O :O . Mam na mysli 2 -3 serki, ale nie jestem pewna do konca. Bede szukac po sklepach, zobacze i w Lidlu. Cale szczescie, ze to wloski serek...  tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Pewnie na eksport....  Zobaczymy co wymysle, sama jestem ciekawa...


    Ps. Czy jest podobny do ricotty ? Czy to jest serek owczy? Jaki jest w smaku? Jest miekki ? U na zadnych kulek nie widzialam. Pewnie ma inna forme...

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prawdziwe cudeńko! Właśnie

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 10, 2012 at 22:09.

    Prawdziwe cudeńko! Big Smile Właśnie kupiłam takiego arbuza mini bez pestek. Muszę to zrobić w niedzielę. Czy można użyć serka mascarpone? A może choć mogłabyś zrobić zdjęcie opakowania tego serka?tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Elu masz rację Biedronkę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 10, 2012 at 22:04.

    tmrc_emoticons.)Elu masz rację Biedronkę pomyliłam z POLO tmrc_emoticons.) Magdaleno dziękuję za wyjaśnienie Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie splynie. Bardzo często

    Zgłoszony przez Magdalena_Ponczkowska na sierpnia 10, 2012 at 19:32.

    Nie splynie. Bardzo często uzywam takiej formy kremu do innych ciast. Bardzo dobrze przylega i jest plastyczny. Mozna przechowywać w lodówce.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo ciekawa propozycja.

    Zgłoszony przez anka25 na sierpnia 10, 2012 at 18:55.

    Bardzo ciekawa propozycja. Musze zrobić... wygląda ślicznie. ;o) Można go przechowywać w lodówce czy trzeba od razu skonsumować? Boję się czy serek nie spłynie za szybko po arbuzie... :o) Big Smile

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Albo firmy Capri, albo w

    Zgłoszony przez Magdalena_Ponczkowska na sierpnia 10, 2012 at 17:39.

    Albo firmy Capri, albo w lidlu firmy Pilos. Pakowany w okrągłe opakowania. Ma niska zawartosc tłuszczu, bo tylko 13%. A do tego tani bo niecale 3 zl. Polecam go jako zamiennik zamiast białego sera dla osób które nie przepadają za twarogiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażyna Kamińska

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 10, 2012 at 12:44.

    Grażyna Kamińska

    Big SmileSerek typu włoskiego jest podobny do mozzareli ,można go kupić w biedronce , w lidlu 

    Grażynko, ja często robię zakupy w Biedronce ale jakoś nie kojarzę "serka włoskiego" a na dodatek w kulkach?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A dokladniej??? Jak sie

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 10, 2012 at 12:31.

    A dokladniej??? Jak sie nazywa ser? Nie wiem o jaki chodzitmrc_emoticons.( . Podobny do mozzarelli.... Dziewczyny, potrzebna mi nazwa !!!! Aiuto !!!

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Serek typu

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 10, 2012 at 10:37.

    Big SmileSerek typu włoskiego jest podobny do mozzareli ,można go kupić w biedronce , w lidlu Big Smile przepis super dietetyczny tmrc_emoticons.D Big Smile coś dla mnie Big Smile Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten przepis napewno spodoba

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 10, 2012 at 01:40.

    Ten przepis napewno spodoba się moim córkom, wiecznie dbającym o linię  tmrc_emoticons.)   Love  Wygląda super! A o jaki serek chodzi?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prezentuje sie wspaniale:)

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 10, 2012 at 00:26.

    Prezentuje sie wspanialetmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Dobry jest napewno, widac po skladnikach tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Nie bardzo tylko wiem, co to za serek ???

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze