Składniki
1 porcja/porcje/porcji
- 10 łyżek mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g mąki
- 3 zòltka
- 2 całe jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 200 g Miękkiego masła
- rabarbaru obranego i pokrojonego na kawałki
-
6
1h 25min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Przed wykonaniem ciasta rabarbar posypujemy delikatnie cukrem by puścił nam sok.
Cukier mielimy na puder 10sek/obr. 10
Dodajemy miękkie masło pokrojone na kawałki i ucieramy 30sek/obr. 4
Dodajemy jajka z żółtkami i ucieramy dalej na tej samej prędkości przez kolejne 30 sek.
Dodajemy stopniowo, wciąż ucierając na obr. 3-4 przesianą mąkę wraz proszkiem do pieczenia, na zmianę z łyżkami mleka.
Ucieramy tak długo, aż całość sie połączy.
Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem, na wierzch układamy odsączony rabarbar, delikatnie wciskając do ciasta.
Pieczemy 40 min. w temp. 170 stopni z termoobiegiem.
smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Najlepiej smakuje na ciepło posypany pudrem
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdziękuję za przepis, ciasto
dziękuję za przepis, ciasto zrobione ,udane, zjadło się
zanim zdążyło wystygnąć
zakalec że hej
zakalec że hej
Ja piekłam na okrągłej
Ja piekłam na okrągłej tortownicy 26 cm ok godziny, rabarbaru dałam tyle aby przykrywał całą powierzchnię ciasta.
Zrobione. Osobiscie nie lubie
Zrobione. Osobiscie nie lubie "suchych" ciast, jednak do herbaty lub szklanki mleka idealne
Przepraszam ale ile tego
Przepraszam ale ile tego rabarbaru bo nie widzę i jak wielkość blaszki
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.