3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIERÓG TATARSKI -NA SŁODKO Z JABŁKAMI


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 100 g rodzynek
  • 1000 g jabłek
  • 1,5 kostki masła
  • 4 jaja kurze
  • 360 g wody
  • 1000 g mąki przennej typ.450
  • 15 g cynamon
  • 15 g cukru brązowego
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    PIERÓG TATARSKI-NA SŁODKO Z JABŁKAMI
  1. Mąkę przesiać umieścić w naczyniu dodać jaja,sól dolac troszkę wody. Włączyć 4-6 min -(wody może być ciu mniej lub więcej zależy od rodzaju mąki)

    Ciasto ma być miękkie jak na makaron.

     

    Dzielimy na 4 kawałki każdy cieniutko rozwałkować.placki przykryć ściereczką żeby się nie skleiły i nie wyschły.

     

     Rospuścic masło i każdy placek posmarować masłem kłaść jeden na drugi i robi sie 4 warstwy każda oddzielona masłem

     

    jabłka-(włożyć do naczynia i rozdrobnić 15s/4obr  dodać cynamon ,rodzynki ,cukier) wszystko wymieszać.

    rozłożyć na cieście i zwijamy jak roladę i formujemy koło polewamy masłem i pieczemy w 200 stopmniach około 2 h na dół piekarnika dać naczynie z wodą tak w połowie pieczenia

     

    Studzić na kratce przykryć ściereczką-zmięknie

     

    PODAWAĆ Z BITĄ ŚMIETANĄ

     

     

  2. rozłożyć jabłka i zwijać jak roladę

  3. formować posmarować masłem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

POLECAM TEŻ WERSJĘ Z MIĘSEM

//www.przepisownia.pl/dania-g%C5%82%C3%B3wne-z-mi%C4%99sa-przepisy/pir%C3%B3g-tatarski-mi%C4%99sny/498099


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • jak bedzie przypiekać

    Zgłoszony przez DoraKKK na stycznia 23, 2016 at 01:17.

    jak bedzie przypiekać przykryć górę.trzeba pilnować zalezy od piekarnika

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychotka musze zrobić dzisiaj

    Zgłoszony przez agnieszka99 na listopada 6, 2015 at 10:36.

    pychotka musze zrobić dzisiaj

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja daje na środek piekarnika

    Zgłoszony przez DoraKKK na października 28, 2015 at 23:44.

    Ja daje na środek piekarnika i niestety trzeba pilnować po godz.daje tylko na górną grzałke- zależy od piekarnika.pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jak ustawić piekarnik, żeby

    Zgłoszony przez kokolidek na października 24, 2015 at 08:08.

    A jak ustawić piekarnik, żeby się za mocno nie przypiekło?

    Chyba coś takiego jadłam w dzieciństwie, będąc na wakacjach - muszę spróbować zrobić, bo jeżeli to jest tamten smak, to warto.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze