Tu jesteś:
4
Składniki
9 porcja/porcje/porcji
maliny, wiśnie, jagody, borówki, jeżyny, truskawki lub inne owoce
Polewa
- 3 łyżki oleju kokosowego, 3 lub 4
- 3 łyżki miodu naturalnego
- 3 łyżki kakao naturalnego lub karobu
- 1 szczypty soli
Spód ciasta.
- 4 jajka
- 1 łyżek oleju kokosowego
- 7 łyżek mąki kokosowej, domowej
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Na wystudzoną tartę wyłożyć dowolne owoce i polać polewą. Można schłodzić.
- Olej kokosowy razem z miodem rozpuścić w kąpieli wodnej, albo w TM - 50 stopni/obrotów 1 (ja wolę z garnku).
Zdjąć z ognia dodać kakao, szczyptę soli i wymieszać, jeżeli polewa jest bardzo gęsta dodać 3-4 łyżki mleka. Wymieszać i ostudzić. - Włożyć wszystkie składniki do kielicha i wymieszać 20 sekund/obrotów 5 - do połączenia składników. Ciasto ma być klejące.
Formę do tarty wysmarować olejem kokosowym i wyłożyć na nią ciasto. Uformować kształt tarty.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec 15-20 minut aż do zarumienienia. Po pieczeniu ostudzić.
Polewa
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie opycham się na
Właśnie opycham się na śniadanie
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi