Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Migdały
- 200 g migdały
- 20 g wody
- 1 tabliczka białej czekolady
- skórka pomarańczowa kandyzowana lub otarta z pomarańczy
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 10 g masła
-
6
14min
Czas całkowity 14minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę białą oraz skórkę pomarańczową rozdrobnić 4s./obr.8-9.
Do
"Blokada naczynia miksującego" dodać migdały, wodę, masło, cynamon i podgrzać 13 min./Varoma/
"Mieszanie" . Pokrywka TM bez miarki - aby nadmiar wody mógł odparować.
Migdały przełożyć na tacę i pozostawić do ostygnięcia. Gdy się skleją połamać.
Migdaly w czekoladzie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Migdały można zrobić w różnych otoczkach - to zależy od wybranej czekolady. Ja zrobiłam je w białej !
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTakiej kompozycji jeszcze nie
Takiej kompozycji jeszcze nie próbowałam... jutro napiszę, jak smakowały
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/