3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Migdały w czekoladzie


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Migdały

  • 200 g migdały
  • 20 g wody
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • skórka pomarańczowa kandyzowana lub otarta z pomarańczy
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 10 g masła
5

Przygotowanie

    Migdaly w czekoladzie
  1. Do Closed lid włożyć czekoladę białą oraz skórkę pomarańczową rozdrobnić 4s./obr.8-9.

    Do Closed lid dodać migdały, wodę, masło, cynamon i podgrzać 13 min./Varoma/Gentle stir setting. Pokrywka TM bez miarki - aby nadmiar wody mógł odparować.

    Migdały przełożyć na tacę i pozostawić do ostygnięcia. Gdy się skleją połamać.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Migdały można zrobić w różnych otoczkach - to zależy od wybranej czekolady. Ja zrobiłam je w białej !


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Takiej kompozycji jeszcze nie

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 28, 2014 at 01:09.

    Takiej kompozycji jeszcze nie próbowałam... jutro napiszę, jak smakowały  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze