Tu jesteś:
4
Składniki
50 kawałek/kawałki/kawałków
DULCE DE MEMBRILLO (serce pigwowca)
- 1000 gramów pigwy lub pigwowca, bez skórki i gniazd nasiennych
- 60 gramów wody
- 750 gramów cukru
- skórka z cytryny
- sok z jednej cytryny
-
6
1h 50min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć pigwę lub pigwowca, wodę, skórkę i sok z cytryny.
Rozdrobnić 10 s. /obr. 10
Zgarnąć wszystko kopystką na dno "Blokada naczynia miksującego"
Na pokrywę "Blokada naczynia miksującego" położyć koszyczek.
Ustawić pozycję /Varoma /40 minut/obr. 3
Następnie dodać cukier i gotować 40 minut /Varoma / obr. 2
Po ugotowaniu całość zmiksować 10 s. /obr. 10
Zawatrość przełożyć do żaroodpornego prostokątnego naczynia.
Naczynie wstawić do piekarnika na ok 30 minut 150 stopni C Wystudzoną galaretkę umieścić w lodówce na 12 godzin.
Tak przygotowaną dulce de membrillo (serce pigwy).Podawać z paletą serów, słoną szynką, kaczką, jako dodatek do czerwonego wina.Lub jako deser.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Galaretke przechowujemy w ledówce zapakowanąw pergamin.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
(Brak tematu)
Dziękuję
Dziękuję
Polecam pyszna
Polecam pyszna