3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DULCE DE MEMBRILLO( HISZPAŃSKA GALARETKA Z PIGWY)


Wydrukuj:
4

Składniki

50 kawałek/kawałki/kawałków

DULCE DE MEMBRILLO (serce pigwowca)

  • 1000 gramów pigwy lub pigwowca, bez skórki i gniazd nasiennych
  • 60 gramów wody
  • 750 gramów cukru
  • skórka z cytryny
  • sok z jednej cytryny
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid włożyć pigwę lub pigwowca, wodę, skórkę i sok z cytryny.
    Rozdrobnić 10 s. /obr. 10
    Zgarnąć wszystko kopystką na dno Closed lid
    Na pokrywę Closed lid położyć koszyczek.
    Ustawić pozycję /Varoma /40 minut/obr. 3
    Następnie dodać cukier i gotować 40 minut /Varoma / obr. 2
    Po ugotowaniu całość zmiksować 10 s. /obr. 10
    Zawatrość przełożyć do żaroodpornego prostokątnego naczynia.
    Naczynie wstawić do piekarnika na ok 30 minut 150 stopni C Wystudzoną galaretkę umieścić w lodówce na 12 godzin.
    Tak przygotowaną dulce de membrillo (serce pigwy).Podawać z paletą serów, słoną szynką, kaczką, jako dodatek do czerwonego wina.Lub jako deser.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Galaretke przechowujemy w ledówce zapakowanąw pergamin.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz