Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Budyń czekoladowy z batatów (bez mleka)
- 550 g batatów obranych w kawałkach
- 300 g wody
- 30 g masła
- 30 g kakao gorzkiego
- 50 g cukru nierafinowanego
- szczypta soli
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Bataty obrać, pokroić w kawałki, włożyć do naczynia
"Blokada naczynia miksującego" , zalać wodą i ugotować 20min/100st/obr1
2. Dodać pozostałe składniki i zmiksować 1min/obr10
3. Przelać do salaterek
Budyń czekoladowy z batatów
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Budyń jest mało słodki więc jak ktoś lubi można dodać więcej cukru.
Najlepiej smakuje schłodzony!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz