3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń czekoladowy z batatów (bez mleka)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Budyń czekoladowy z batatów (bez mleka)

  • 550 g batatów obranych w kawałkach
  • 300 g wody
  • 30 g masła
  • 30 g kakao gorzkiego
  • 50 g cukru nierafinowanego
  • szczypta soli
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Budyń czekoladowy z batatów
  1. 1. Bataty obrać, pokroić w kawałki, włożyć do naczynia , zalać wodą i ugotować 20min/100st/obr1

    2. Dodać pozostałe składniki i zmiksować 1min/obr10

    3. Przelać do salaterek
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Budyń jest mało słodki więc jak ktoś lubi można dodać więcej cukru.

Najlepiej smakuje schłodzony!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy