3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Budyń czekoladowy z batatów (bez mleka)


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Budyń czekoladowy z batatów (bez mleka)

  • 550 g batatów obranych w kawałkach
  • 300 g wody
  • 30 g masła
  • 30 g kakao gorzkiego
  • 50 g cukru nierafinowanego
  • szczypta soli
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Budyń czekoladowy z batatów
  1. 1. Bataty obrać, pokroić w kawałki, włożyć do naczynia Closed lid, zalać wodą i ugotować 20min/100st/obr1

    2. Dodać pozostałe składniki i zmiksować 1min/obr10

    3. Przelać do salaterek
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Budyń jest mało słodki więc jak ktoś lubi można dodać więcej cukru.

Najlepiej smakuje schłodzony!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy