3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami


Wydrukuj:
4

Składniki

Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

  • 130 g masła
  • 100 g cukru
  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 300 g mleko w proszku
  • 100 g orzechy laskowe, połówki
  • 100 g orzechy włoskie, łuskane, połówki
  • 80 g pistacji obranych
  • 80 g żurawina, suszona
  • 12 herbatników czekoladowych, pokruszone
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

    Masa na blok
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia 4min/40℃/obr.2.
    2. Do masy dodajemy mleko w proszku, mieszamy 1min/obr.5.
    3. Dodajemy bakalie i pokruszone herbatniki, mieszamy 2-3 min/obr.5do uzyskania gęstej masy, możemy pomóc sobie kopystką.
    4. Formę keksówkę wykładamy folią spożywczą tak, aby wystawała z obydwu stron ponad formę.
    5. Przekładamy masę do formy, dociskamy, przykrywamy wystającą folią i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
    6. Kroimy wg uznania.
    SMACZNEGO 😊
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy