Czas przygotowania
                                6h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                6h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     25 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Blok czekoladowy Joli
- 340 gramów mleka w proszku
 - 200 gramów masła, Pokrojonego na kawałki
 - 150 gramów brązowego cukru
 - 100 gramów wody
 - 25 gramów kakao, Niesłodzonego
 - 150 gramów herbatników, Pokruszonych
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Formę keksową wyłożyć folią spożywczą, odstawić
 - Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę i odważyć do niej 150 g herbatników
 - W drugiej misce odważyć 340 g mleka w proszku
 - Do naczynia miksującego włożyć 200 g masła
 - dodać 100 g wody
 - Dodać 150 g cukru
 - Dodać 25 g kakao
 - Podgrzewać 4 min, 50°C, obr. 2
 - Wymieszać 1 min 30 sek, obr. 3, w tym czasie przez otwór naczynia dodawać stopniowo mleko w proszku
 - Dodać pokruszone herbatniki i wymieszać kopystką, przełożyć do formy, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Wow, your BLOK CZEKOLADOWY cake is absolutely mouthwatering! The rich, chocolatey flavor geometry dash bloodbath is simply divine.