Tu jesteś:
4
Składniki
25 kawałek/kawałki/kawałków
Blok czekoladowy Joli
- 340 gramów mleka w proszku
- 200 gramów masła, Pokrojonego na kawałki
- 150 gramów brązowego cukru
- 100 gramów wody
- 25 gramów kakao, Niesłodzonego
- 150 gramów herbatników, Pokruszonych
-
6
6h 0min
Czas całkowity 6h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Formę keksową wyłożyć folią spożywczą, odstawić
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę i odważyć do niej 150 g herbatników
- W drugiej misce odważyć 340 g mleka w proszku
- Do naczynia miksującego włożyć 200 g masła
- dodać 100 g wody
- Dodać 150 g cukru
- Dodać 25 g kakao
- Podgrzewać 4 min, 50°C, obr. 2
- Wymieszać 1 min 30 sek, obr. 3, w tym czasie przez otwór naczynia dodawać stopniowo mleko w proszku
- Dodać pokruszone herbatniki i wymieszać kopystką, przełożyć do formy, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz