3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Pieczonki na varomie


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Pieczonki na Varomie

  • 1000 gramów Ziemniaków obranych, pokrojonych w plastry
  • 100 gramów białych pieczarek, świeżych, pokrojonych w plastry
  • 150 gramów marchewki, pokrojonej w plastry
  • 100 gramów cebuli
  • 200 gramów główki kapusty białej
  • 2-3 kawałki kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 100 gramów boczku pokrojonego w kostkę
  • 25 g oleju
  • 2 liście listki laurowe
  • 4 ziarnka ziela angielskiego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzucamy cebule i kapustę,  rozdrabniamy 5 sek/ obr 5. Przekładamy do innego naczynia

     Do naczynia miksującego wlewamy wodę. ( tak by przykryć noże )

    Do varomy wkladamy :

    warstwami- ziemniaki,  marchewkę, pieczarki,  kiełbasę, boczek.

    Przyprawiamy pieprzem i solą , dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i inne ulubionei przyprawy

    Zasypujemy rozdrobnioną kapustą z cebulą, polewamy olejem.

    Nastawiamy czas 40 min/ temp. varoma/ obr. 2

    Rewelacja.   

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Swietny z kefirem, jogurtem lub sosem czosnkowym.


Fajna alternatywa zamiast pospolitej kiełbasy na grilla.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mam pomysł na obiad na jutro - wypróbujemy, ale...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na lipca 17, 2017 at 15:49.

    Mam pomysł na obiad na jutro -tmrc_emoticons.) wypróbujemy, ale myślę, ze bedzie pyszne -tmrc_emoticons.))))))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ...

    Zgłoszony przez tortuga90 na stycznia 26, 2017 at 17:56.

    Bardzo dobre Love

    Miałam trochę obawy czy ziemniaki nie będą twarde i dość cienko je pokroilam ale wszystko było miekkie i dobrze smakowało. Jedynie z przyprawieniem bylam za oszczędna ale nastepnym razem będzie lepiej Cooking 9 Lol

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne, polecam

    Zgłoszony przez Mumkate na grudnia 9, 2016 at 22:14.

    pyszne, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super pomysł na fajną zapiekankę polecam...

    Zgłoszony przez kochinur na grudnia 5, 2016 at 20:01.

    super pomysł na fajną zapiekankę Smile polecam...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre, polecam i

    Zgłoszony przez adrianamazur na października 12, 2016 at 16:37.

    bardzo dobre, polecam i smacznego tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie się robią, jestem

    Zgłoszony przez ola1323 na listopada 26, 2015 at 16:14.

    właśnie się robią, jestem ciekawa jak będą smakowały...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi potwierdzam przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 3, 2015 at 10:11.

    tmrc_emoticons.) Gabi potwierdzam przepis rewelacja  Cooking 1 Cooking 10 pyszne danie tmrc_emoticons.p na dobre zagości na naszym stole Love Love mój mąż zachwycony  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czytam i aż mi ślinka

    Zgłoszony przez Jolanta Bakłażec na maja 2, 2015 at 19:25.

    Czytam i aż mi ślinka cieknie. W przyszłym tygodniu wypróbuję. Moja Rodzina uwielbia dania z kociołka, zwłaszcza młodszy syn. Dzięki za inspiorację. Jak zrobię - dam znać - no chyba, że pęknę z przejedzenia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Każdy doprawia w/g własnego

    Zgłoszony przez gabi49 na października 2, 2014 at 18:46.

    Każdy doprawia w/g własnego smaku i gustu. Zbyt tłuste to ciężkostrawne. Co kto woli. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Samaa pieczonka wg mnie za

    Zgłoszony przez bisia na października 2, 2014 at 18:24.

    Samaa pieczonka wg mnie za sucha ale pewnie z jakims sosem bylaby mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dzisiaj na obiad-

    Zgłoszony przez iwonka_sz na września 11, 2014 at 16:51.

    Zrobiłam dzisiaj na obiad- wspaniale smakuje ( z sosem czosnkowym ). Ja również podsmażyłam boczek, kiełbaskę i cebulę. Pycha Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Witam Dzisiaj serwowałam na

    Zgłoszony przez wwwioletka na czerwca 19, 2013 at 21:22.

     Witam

    Dzisiaj serwowałam na obiad właśnie Pieczonki. Z młodych warzyw to danie wyszło wyśmienite. Polecam z mizeria z ogórków gruntowych. Danie szybko znikało z talerzy a ten zapach.... cudo.

    Pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam.Dziś serwowałam

    Zgłoszony przez Agniesia1 na lutego 21, 2013 at 17:30.

    Witam.Dziś serwowałam domownikom Pieczonki na varomie z sosem czosnkowym. Cooking 2

    Rewelacja.Dodaję do ulubionych.Dzięki za takie super  przepisy. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście Grażynko, można to

    Zgłoszony przez gabi49 na października 3, 2012 at 21:46.

    Oczywiście Grażynko, można to robic dowolnie. Ja boczku i kiełbasy wczesniej nie przesmażam, bo chcę, żeby ten tłuszczyk nawilżył ziemniaki. Być może,  przesmażone dodają więcej aromatu? Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Udany przepis  Boczek

    Zgłoszony przez grażyna 123 na października 3, 2012 at 20:41.

    Udany przepis  Boczek przesmażyłam razem z kiełbasą  wcześniej i na tym podkładzie dopiero kapustę  Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale pysznie to wygląda.

    Zgłoszony przez Anna500 na sierpnia 28, 2012 at 21:46.

    Ale pysznie to wygląda. Zrobię na wekend bo spodziewam sie gości, bedą zachwyceni. Dziekuję za przepis tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze się, że Wam smakuje!

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 25, 2012 at 17:14.

    Ciesze się, że Wam smakuje! Dziękuję za uznanie. Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne:p

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 25, 2012 at 16:33.

    Smacznetmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi przepis rewelacja

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 24, 2012 at 21:07.

    Gabi przepis rewelacja tmrc_emoticons.D bardzo lubie kociolek z grila a teraz będę mogła go sama zrobić w TM. tmrc_emoticons.D dziękuję bardzo, mój mąż bedzie zachwycony tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zachęcam, bo warto! Ja

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 24, 2012 at 21:05.

    Zachęcam, bo warto! Ja właśnie z mężem  zjedliśmy na kolację wszystko, co zostało po obiedzie, aobiad jadłam sama.


    Gdyby było więcej, to mąż jeszcze by zjadł. Są lekkie, a pachną tak., jak robione w kociołku , na ognisku. Cooking 2


    Do nich można ugotować żurek i obiad doskonały.Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis bardzo ciekawy i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 24, 2012 at 20:59.

    Cooking 1Przepis bardzo ciekawy i smacznie wygląda tmrc_emoticons.D  Big Smile jutro muszę kupić kapustę i zrobię pieczonkę Big Smile Dziękuję za przepis i pozdrawiam Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze