thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • 500 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 3-4 cebula
  • 1 pietruszka, seler
  • sòl, pieprz, tymianek
  • 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
  • 50 gramów śmietany
  • 1 kostek Bulionu warzywnego
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 1-2 marchwi
  • 1 mały seler lub pół większego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć marchew, pietruszkę, seler - rozdrobnić 5 sek / obr 5 następnie przełożyć do miseczki.

    2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule - rozrdrobnić: 5sek / obr 6 dodac oliwę i dusić 6 min / 100° / obr 1.

    3. Dodac seler, marchew, pietruszkę dusić 6 min / 100 / obr. 2 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

    4. Dodać bulion, dynie, pieczarki, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 2.

    5. Dodac smietane: 2min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 2.

    6. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15 min.

Porady

Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy  przelozyc do brytfanki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Dynia z warzywami zapiekana

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 22, 2016 at 15:50
    4.0

    u mnie równiez troszkę się rozgotowało...ale dodałam jajko,ser żółty i troszkę bułki tartej. zapiekłam jak w przepisie i wyszło całkiem przyjemne danie tmrc_emoticons.) Dziekuje!

  • lutego 25, 2015 at 20:34
    3.0

    Jako samodzielne danie wydało mi się zbytnio "mamałygowe". Sosu wyszło zbyt duża ilość. Odlałam go, gdyż dłuższe duszenie zamieniłoby danie w zupełną papkę. To co pozostało wykorzystałam jako farsz do lazanii i wyszła przepysznatmrc_emoticons.) Polecam, ale raczej z makaronem tmrc_emoticons.;)

  • września 20, 2014 at 06:28

    No i ser ztałam wTM jak i dynię nie chciało mi się kroić.

  • września 20, 2014 at 06:18

    Mi też smakowało ale dania wega to nie dla mnie ., Dodałam smażoną kiełbase no i makaron. "Obiad smakował a na następny dzień był jeszcze pyszniejszy. 

  • grudnia 3, 2013 at 16:44

    Dla mnie bomba, lekki, zdrowy i sycący obiad. Często zagości na moim stole  Love

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: