 
                                            
                                    Składniki
- 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
- 500 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
- 3-4 cebula
- 1 pietruszka, seler
- sòl, pieprz, tymianek
- 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
- 50 gramów śmietany
- 1 kostek Bulionu warzywnego
- 40 gramów oleju z oliwek
- 1-2 marchwi
- 1 mały seler lub pół większego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do  "Blokada naczynia miksującego"  włożyć marchew, pietruszkę, seler - rozdrobnić 5 sek / obr 5 następnie przełożyć do miseczki. "Blokada naczynia miksującego"  włożyć marchew, pietruszkę, seler - rozdrobnić 5 sek / obr 5 następnie przełożyć do miseczki.- 2. Do  "Blokada naczynia miksującego"  wlozyc cebule - rozrdrobnić: 5sek / obr 6 dodac oliwę i dusić 6 min / 100° / obr 1. "Blokada naczynia miksującego"  wlozyc cebule - rozrdrobnić: 5sek / obr 6 dodac oliwę i dusić 6 min / 100° / obr 1.- 3. Dodac seler, marchew, pietruszkę dusić 6 min / 100 / obr. 2  "Obroty wsteczne" "Obroty wsteczne"- 4. Dodać bulion, dynie, pieczarki, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° /  "Obroty wsteczne"  / obr 2. "Obroty wsteczne"  / obr 2.- 5. Dodac smietane: 2min / 100° /  "Obroty wsteczne"  / obr 2. "Obroty wsteczne"  / obr 2.- 6. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15 min. 
Porady
Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy przelozyc do brytfanki.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
u mnie równiez troszkę się rozgotowało...ale dodałam jajko,ser żółty i troszkę bułki tartej. zapiekłam jak w przepisie i wyszło całkiem przyjemne danie Dziekuje!
 Dziekuje!
            
Jako samodzielne danie wydało mi się zbytnio "mamałygowe". Sosu wyszło zbyt duża ilość. Odlałam go, gdyż dłuższe duszenie zamieniłoby danie w zupełną papkę. To co pozostało wykorzystałam jako farsz do lazanii i wyszła przepyszna Polecam, ale raczej z makaronem
 Polecam, ale raczej z makaronem 
No i ser ztałam wTM jak i dynię nie chciało mi się kroić.
Mi też smakowało ale dania wega to nie dla mnie ., Dodałam smażoną kiełbase no i makaron. "Obiad smakował a na następny dzień był jeszcze pyszniejszy.
Dla mnie bomba, lekki, zdrowy i sycący obiad. Często zagości na moim stole