3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Dynia z warzywami zapiekana


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • 500 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 3-4 cebula
  • 1 pietruszka, seler
  • sòl, pieprz, tymianek
  • 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
  • 50 gramów śmietany
  • 1 kostek Bulionu warzywnego
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 1-2 marchwi
  • 1 mały seler lub pół większego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do Closed lid włożyć marchew, pietruszkę, seler - rozdrobnić 5 sek / obr 5 następnie przełożyć do miseczki.

    2. Do Closed lid wlozyc cebule - rozrdrobnić: 5sek / obr 6 dodac oliwę i dusić 6 min / 100° / obr 1.

    3. Dodac seler, marchew, pietruszkę dusić 6 min / 100 / obr. 2 Counter-clockwise operation

    4. Dodać bulion, dynie, pieczarki, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° / Counter-clockwise operation / obr 2.

    5. Dodac smietane: 2min / 100° / Counter-clockwise operation / obr 2.

    6. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15 min.

10
11

Porady

Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy  przelozyc do brytfanki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • u mnie równiez troszkę się...

    Zgłoszony przez regina0309 na października 22, 2016 at 15:50.

    u mnie równiez troszkę się rozgotowało...ale dodałam jajko,ser żółty i troszkę bułki tartej. zapiekłam jak w przepisie i wyszło całkiem przyjemne danie tmrc_emoticons.) Dziekuje!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jako samodzielne danie wydało

    Zgłoszony przez jussy.pass na lutego 25, 2015 at 20:34.

    Jako samodzielne danie wydało mi się zbytnio "mamałygowe". Sosu wyszło zbyt duża ilość. Odlałam go, gdyż dłuższe duszenie zamieniłoby danie w zupełną papkę. To co pozostało wykorzystałam jako farsz do lazanii i wyszła przepysznatmrc_emoticons.) Polecam, ale raczej z makaronem tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No i ser ztałam wTM jak i

    Zgłoszony przez michbet1 na września 20, 2014 at 06:28.

    No i ser ztałam wTM jak i dynię nie chciało mi się kroić.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi też smakowało ale dania

    Zgłoszony przez michbet1 na września 20, 2014 at 06:18.

    Mi też smakowało ale dania wega to nie dla mnie ., Dodałam smażoną kiełbase no i makaron. "Obiad smakował a na następny dzień był jeszcze pyszniejszy. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie bomba, lekki, zdrowy

    Zgłoszony przez dobrzynka na grudnia 3, 2013 at 15:44.

    Dla mnie bomba, lekki, zdrowy i sycący obiad. Często zagości na moim stole  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze