Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1000 g wody
- 0,5 łyżeczki soli
- 100 g ryżu długoziarnistego
- 100 g jogurtu, waniliowego, Light
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- 250 g malin, świeżych lub mrożonych (wcześniej rozmrozić)
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać sól, ryż wsypać do koszyczka, umieścić koszyczek w naczyniu miksującym, gotować 25 min/100°C/obr. 1.
- Ryż odstawić do ostygnięcia.
- Opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć wystudzony ryż, jogurt waniliowy, sok z cytryny, otartą skórkę cytryny, wymieszać 10 s/
"Obroty wsteczne" /obr. 3.
- Ryż podawać z malinami.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzTakie sobie
Takie sobie
u mnie z malinami strasznie kwaśne...
u mnie z malinami strasznie kwaśne wyszło,jeszcze ten sok z cytryny,dodałam miód,jogurt naturalny i ziarenka wanilii.
Moim córeczkom ryż smakował,
Moim córeczkom ryż smakował, dobre danie na gorące dni, oczywiście nie używałam jogurtu light.
jogurt light chyba żart,
jogurt light chyba żart, fatalny pomysł
mniam mniam:) Pycha:)
mniam mniam
Pycha