3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuszki drożdzowe z bananami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • szczypta soli
  • 300 g mąki pszennej
  • 30 g świeżych drożdzy
  • 10 g soku z cytryny
  • 30 g oleju
  • 50 g cukru
  • 2 jajka
  • 250 g mleka
  • 250 g bananów, pokrojonych w plasterki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1,Do naczynia miksującego włozyć wszystkie składniki od mleka po sól,wyrobić 2 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

    2.Ciasto wylać z naczynia do miski,dodać banany,wymieszać łyżką.Miskę przykryć talerzem lub przykrywką  i odstawić na 20-25 minut do wyrosnięcia.

    3.Nabierać łyżką niewielkie porcje ciasta i smażyć na rozgrzanej patelni (na oleju).Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub podawać z bita śmietaną.

    -----SMACZNEGO-----

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne i proste w wykonaniu

    Zgłoszony przez natali43 na lutego 5, 2019 at 09:15.

    Bardzo smaczne i proste w wykonaniu Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i delikatne dobre nawet bez cukru...

    Zgłoszony przez asia200700 na kwietnia 26, 2017 at 20:52.

    Bardzo smaczne i delikatne, dobre nawet bez cukru pudru tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszyscy wcinali racuszki,

    Zgłoszony przez jasmoczyca na marca 9, 2016 at 16:09.

    Wszyscy wcinali racuszki, zrobiłam z jabłkami i bananami razem wymieszanymi z ciastem - pychotatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne racuszki , ja zawsze

    Zgłoszony przez leon59 na września 25, 2015 at 19:52.

    Świetne racuszki , ja zawsze dzielę ciasto na pół i do jednej częsci daję starte na grubych oczkach jabłko a do drugiej banana . I mam dwa smaczki. Pycha.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha, ja tez zrobilam wersje

    Zgłoszony przez Annaczopek na września 25, 2015 at 19:35.

    pycha, ja tez zrobilam wersje z jablkiem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialnie smaczne Uwielbiam 

    Zgłoszony przez Limonka na marca 26, 2015 at 19:23.

    Genialnie smaczne tmrc_emoticons.) Uwielbiam  Big Smile Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo Dobre!

    Zgłoszony przez susannaaa92 na marca 26, 2015 at 16:24.

    Bardzo Dobre!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • RACUCHY SUPER!!! Zrobiłam

    Zgłoszony przez elabonczak na listopada 25, 2011 at 08:50.

    RACUCHY SUPER!!! Zrobiłam wersję z jabłkiem. Następnym razem będzie wersja z bananemtmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • edyyta napisał: Racuszki

    Zgłoszony przez lidien na września 1, 2011 at 15:27.

    edyyta

    Racuszki rewelacja!

    polecam również z jabłkami tmrc_emoticons.)

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Racuszki rewelacja!

    Zgłoszony przez edyyta na sierpnia 31, 2011 at 15:07.

    Racuszki rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze