Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Placuszki cukiniowe
- 60 g sera gouda
- 100 g cebuli
- 250 g cukinii
- 20 g oleju plus olej do smażenia
- 60 g mąki żytniej razowej
- 60 g mąki pszennej typ 650
- 2 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz według uznania
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- W naczyniu miksującym umieszczamy ser żółty i rozdrabniamy go 10 s/obr. 10, przekładamy do miski. Następnie do naczynia miksującego wkładamy cebulę i siekamy 5 s/obr. 6. Zgarniamy ze ścianek kopystką. Wrzucamy cukinię i rozdrabniamy 5 s/obr. 6, a następnie dodajemy olej i dusimy 3 min/120 st. C/obr. 1. Wsypujemy obie mąki, przyprawy, wbijamy jajka i wlewamy jogurt, dodajemy ser. Mieszamy przy pomocy kopystki 20 s/obr. 3. Smażymy na oleju nieduże placuszki, po smażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Możemy podawać z ulubionym sosem, dipem lub jako dodatek do miesa.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz