Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Placki ziemniaczane z cukinią
- 600 g ziemniaków, obranych i pokrojonych na kawałki
- 80 g cebuli, około połowa średniej
- 200 g cukini, jedna średniej wielkości
- 10 g mąki przennej, 2-3 duże łyżki
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 50 g płatków owsianych
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu mielonego
- 0,5 łyżeczki przyprawy do ziemników
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć ziemniaki, cebulę i cukinię.
Lekko rozdrobnić 7 s/obr.6 - Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać ok 25 s/
"Obroty wsteczne" / obr.4
- Smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu.
PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKINIĄ
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli podczas rozdrabniania, uważasz że ziemniaki są zbyt dużej wielkości, możesz dodatkowo rozdrobnić je 3 s./ obr.6
SMACZNEGO!!!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz