3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Omlet cesarski


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • masło, do smażenia
  • 180 g mąki pszennej
  • 6 żółtek
  • 370 g mleka
  • 1 szczypta soli
  • 6 białek
  • 80 g cukru
  • 50 g rodzynek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Do naczynia miksującego wsypać 40 g cukru, zemleć 10 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.

    2. Założyć motylek.

    3. Do naczynia miksującego włożyć białka i sól, ubić na pianę 5 min/obr. 3, przełożyć do innego naczynia.

    4. Zdjąć motylek.

    5. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać żółtka, pozostały cuier i mąkę, wymieszać 30 s/obr. 4.

    6. Dodać ubite białka, wymieszać przy pomocy kopystki ok. 45 s/obr. 3.

    7. Odrobinę masła roztopić na patelni, wylać ciasto na grubość ok. 1 cm i posypać rodzynkami. Kiedy ciasto się zetnie, obrócić, rozdrobnić na małe kawałki przy pomocy dwóch widelców i usmażyć na złoty kolor.

    8. Tak samo postąpić z resztą masy.

    9. Rozłożyć na 4 talerzach, przed podaniem posypać cukrem pudrem.

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy