Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 3 łyżki bułki tartej
- 300 g mąki pszennej
- 500 g mleka
- 1 szczypta soli
- 3 jajka
- Ciasto:
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżki cukru
- 500 g borówek amerykańskich
- tłuszcz do smażenia
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Borówki umyć i dobrze odsączyć.
- W osobnym naczyniu wymieszać cukier z cynamonem.
- Do naczynia miksującego włożyć jajka, sól i mleko, wymieszać 30 s/obr. 4.
- Dodać mąkę i dobrze wymieszać ok. 15 s/obr. 3.
- Na wysmarowaną tłuszczem patelnię wylać 1/6 ciasta, wierzch posypać borówkami i ½ łyżki bułki tartej. Usmażyć z obu stron na złoty kolor.
- Gotowy naleśnik wyłożyć na talerz stroną z borówkami do góry, posypać ½ łyżki cukru z cynamonem.
- Z pozostałej ilości ciasta usmażyć pięć naleśników i układać kolejno na pierwszym naleśniku stroną z borówkami w dół, przesypując każdy cukrem z cynamonem.
- Powstały "tort" naleśnikowy podzielić na cztery części, podawać na ciepło.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzR E W E L A C J A
R E W E L A C J A
bardzo smaczne,
bardzo smaczne,
Do wypróbowania wygląda
Do wypróbowania
wygląda pysznie

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
mniam mniam takie naleśniczki
mniam mniam takie naleśniczki rewelka
wygląda apetycznie
wygląda apetycznie