Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 250 g mąka
- 150 g skrobi, +1 łyżka (maka ziemniaczana)
- 170 g woda, (ciepła )
- 30 g mleko
- 2 łyżeczki suchych drożdży
- 30 g cukru
- 1 łyżki olej sezamowy
farsz
- 200 g Tofu
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- 200 g wok- warzywa, ( wok - mix )
- 4-5 liści salaty pekińskiej
- 1 szalotka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczek imbiru, suchego, startego
- 20 g olej sezamowy
- sól, pieprz
- wok - przyprawy, (przyprawy do dan kuchni azjatyckiej wok)
-
6
36min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Przystawka Danie główne Starter Pierwsze danie Wegetariańska Bez jajek Bez glutenu Bez laktozy Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Bufet Gotowanie na co dzień Obiad Smażenie Gotowanie na parze Gotowanie na parze z Varomą Wielowarstwowa gotowanie z Varoma Potrawa wegetariańska Chiński Nowy Rok Japońska
5
Przygotowanie
- mleko, drozdze , cukier do
"Blokada naczynia miksującego" 3 min/37°/obr 1 , dodac make, skrobia, woda, olej - 3min/
"Ciasto" , przelozyc do miski na okolo 30-40 min aby powiekszylo objetosc, w tym czasie przygotowac farsz
- cebule, czosnek, kapuste (pocieta na kawalki) 8 sek./obr 5 zgarnac skladniki na dno
"Blokada naczynia miksującego" , dodac warzywa (wok-mix) 3 sek/obr.5, zgarnac skladniki na dno
"Blokada naczynia miksującego" dodac tofu, sos sojowy, imbir, olej sezamowy, sol, pieprz, przyprawa-wok
4 min/varoma/obr. 1 - Ciasto dzielimy na 12-14 czesci i formujemy z nic okragle "placki", na kazdym umieczczamy czesc farszu i tworzymy nie zamknieta sakiewke. Sakiewki ukladamy na patelni i lekko spody pdsmazamy spody.
Do"Blokada naczynia miksującego" wlewamy 1 litr wod, dno varomy(gornej i dolnej) wykladamy papierem do pieczenia i ukladamy po 6 szt. sakiewek -
30 min/varoma/obr. 1
Smacznego
Podajemy z dowolnie wybranym sosem (np 5 smakow )
ciasto
farsz
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawac na cieplo i na zimno, z dowolnie wyranym sosem (np 5 smakow)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz