3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Japońskie NIKUMAN (wegetariański )


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 250 g mąka
  • 150 g skrobi, +1 łyżka (maka ziemniaczana)
  • 170 g woda, (ciepła )
  • 30 g mleko
  • 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 30 g cukru
  • 1 łyżki olej sezamowy

farsz

  • 200 g Tofu
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • 200 g wok- warzywa, ( wok - mix )
  • 4-5 liści salaty pekińskiej
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczek imbiru, suchego, startego
  • 20 g olej sezamowy
  • sól, pieprz
  • wok - przyprawy, (przyprawy do dan kuchni azjatyckiej wok)
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. mleko, drozdze , cukier do Closed lid 3 min/37°/obr 1 , dodac make, skrobia, woda, olej - 3min/Dough mode, przelozyc do miski na okolo 30-40 min aby powiekszylo objetosc, w tym czasie przygotowac farsz
  2. farsz
  3. cebule, czosnek, kapuste (pocieta na kawalki) 8 sek./obr 5 zgarnac skladniki na dno Closed lid , dodac warzywa (wok-mix) 3 sek/obr.5, zgarnac skladniki na dno Closed liddodac tofu, sos sojowy, imbir, olej sezamowy, sol, pieprz, przyprawa-wok
    4 min/varoma/obr. 1
  4. Ciasto dzielimy na 12-14 czesci i formujemy z nic okragle "placki", na kazdym umieczczamy czesc farszu i tworzymy nie zamknieta sakiewke. Sakiewki ukladamy na patelni i lekko spody pdsmazamy spody.
    Do Closed lid wlewamy 1 litr wod, dno varomy(gornej i dolnej) wykladamy papierem do pieczenia i ukladamy po 6 szt. sakiewek -
    30 min/varoma/obr. 1
    Smacznego
    Podajemy z dowolnie wybranym sosem (np 5 smakow )
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawac na cieplo i na zimno, z dowolnie wyranym sosem (np 5 smakow) tmrc_emoticons.D


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy