Składniki
2 porcja/porcje/porcji
- 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
- 300 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
- 1 cebula
- pietruszka, seler
- sòl, pieprz, tymianek
- 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
- 50 gramów śmietany
- 100 gramów Bulionu warzywnego
- 40 gramów oleju z oliwek
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule: 5sek / obr 6. Dodac olej i grzyby: 3min / 100° / obr 1. Dodac bulion, dynie, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac smietane: 2min / 100° / "Obroty wsteczne" / obr 1. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15-20min.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy przelozyc do brytfanki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie zrobiłam. To co zrobiłam z zapiekanką...
Właśnie zrobiłam. To co zrobiłam z zapiekanką nie miało nic wspólnego. Wyszedł mi "gulasz'yk". Jednak smak" potrawy " mi bardzo odpowiada.
Będę go robiła jako "gulasz" bezmięsny.
Veroniko, zapiekanka przepyszna, można ją jeść...
Veroniko, zapiekanka przepyszna, można ją jeść bez umiaru. Robiłam już kilka razy. Konsystencja wyszła mi najlepsza jak zrobiłam z dyni piżmowej - jest zwarta, nie wodnista - pokrojonej w duże kawałki i bulion (zrobiny w TM) rozpuściłam w 50g wody, no i oczywiście nie dodawałam już soli. Wielkie dzięki za przepis
Bardzo fajny przepis. Nastepnym razem zrobie bez...
Bardzo fajny przepis. Nastepnym razem zrobie bez sera
zapiekanka całkiem smaczna chociaż konstystencja...
zapiekanka całkiem smaczna chociaż konstystencja mi nie wyszła
może, że masz w składnikach seler ipietruszkę a nie podajesz co znią zrobić
[size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-language: AR-SA]
[/size]
Nie ma za co Kasiu
Nie ma za co Kasiu Pozdrawiam Cie serdecznie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Pyszności!!! bardzo dziękuję
Pyszności!!!
bardzo dziękuję za kolejny super przepis
kasia
Kasia
Wypròbuj i daj znac czy
Wypròbuj i daj znac czy smakowalo
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
No Vercia trafiłaś w moje
No Vercia trafiłaś w moje kulinarne podniebienie - dynia, pieczarki, ser pycha, napewno zrobię, dzieki kochana
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję