3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dynia zapiekana


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • 300 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 1 cebula
  • pietruszka, seler
  • sòl, pieprz, tymianek
  • 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
  • 50 gramów śmietany
  • 100 gramów Bulionu warzywnego
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc cebule: 5sek / obr 6. Dodac olej i grzyby: 3min / 100° / obr 1. Dodac bulion, dynie, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° / Obroty wsteczne / obr 1. Dodac smietane: 2min / 100° / Obroty wsteczne / obr 1. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15-20min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy  przelozyc do brytfanki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Właśnie zrobiłam. To co zrobiłam z zapiekanką...

    Zgłoszony przez IwonaIwona na października 26, 2021 at 18:59.

    Właśnie zrobiłam. To co zrobiłam z zapiekanką nie miało nic wspólnego. Wyszedł mi "gulasz'yk". Jednak smak" potrawy " mi bardzo odpowiada.
    Będę go robiła jako "gulasz" bezmięsny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, zapiekanka przepyszna, można ją jeść...

    Zgłoszony przez Babcia5 na listopada 4, 2017 at 17:46.

    Veroniko, zapiekanka przepyszna, można ją jeść bez umiaruBig SmileWink. Robiłam już kilka razy. Konsystencja wyszła mi najlepsza jak zrobiłam z dyni piżmowej - jest zwarta, nie wodnista - pokrojonej w duże kawałki i bulion (zrobiny w TM) rozpuściłam w 50g wody, no i oczywiście nie dodawałam już soli. Wielkie dzięki za przepisCooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis. Nastepnym razem zrobie bez...

    Zgłoszony przez PANKUCHARZ na września 19, 2017 at 20:09.

    Bardzo fajny przepis. Nastepnym razem zrobie bez sera tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zapiekanka całkiem smaczna chociaż konstystencja...

    Zgłoszony przez Dar92 na listopada 4, 2016 at 16:10.

    zapiekanka całkiem smaczna chociaż konstystencja mi nie wyszła




    może, że masz w składnikach seler ipietruszkę a nie podajesz co znią zrobićSmile




    [size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-language: AR-SA]
    [/size]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma za co Kasiu

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 20, 2012 at 22:08.

    Nie ma za co Kasiu Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Cie serdecznie Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności!!! bardzo dziękuję

    Zgłoszony przez kip na grudnia 20, 2012 at 15:35.

    Pyszności!!! tmrc_emoticons.)

    bardzo dziękuję za kolejny super przepis tmrc_emoticons.)

    kasia

     

     

     

     

    Kasia Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuj i daj znac czy

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 19:14.

    Wypròbuj i daj znac czy smakowalo tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No Vercia trafiłaś w moje

    Zgłoszony przez magi1 na października 3, 2012 at 18:42.

    No Vercia trafiłaś w moje kulinarne podniebienie - dynia, pieczarki, ser pycha, napewno zrobię, dzieki kochana tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze