thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 03/10/12
zmieniono dnia: 03/10/12

Składniki

  • 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • 300 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 1 cebula
  • pietruszka, seler
  • sòl, pieprz, tymianek
  • 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
  • 50 gramów śmietany
  • 100 gramów Bulionu warzywnego
  • 40 gramów oleju z oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule: 5sek / obr 6. Dodac olej i grzyby: 3min / 100° / obr 1. Dodac bulion, dynie, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Dodac smietane: 2min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15-20min.

Porady

Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy  przelozyc do brytfanki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dynia zapiekana

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 26, 2021 at 16:59
    2.0

    Właśnie zrobiłam. To co zrobiłam z zapiekanką nie miało nic wspólnego. Wyszedł mi "gulasz'yk". Jednak smak" potrawy " mi bardzo odpowiada.
    Będę go robiła jako "gulasz" bezmięsny.

  • listopada 4, 2017 at 16:46
    5.0

    Veroniko, zapiekanka przepyszna, można ją jeść bez umiaruBig SmileWink. Robiłam już kilka razy. Konsystencja wyszła mi najlepsza jak zrobiłam z dyni piżmowej - jest zwarta, nie wodnista - pokrojonej w duże kawałki i bulion (zrobiny w TM) rozpuściłam w 50g wody, no i oczywiście nie dodawałam już soli. Wielkie dzięki za przepisCooking 1

  • września 19, 2017 at 18:09

    Bardzo fajny przepis. Nastepnym razem zrobie bez sera tmrc_emoticons.;-)

  • listopada 4, 2016 at 15:10

    zapiekanka całkiem smaczna chociaż konstystencja mi nie wyszła




    może, że masz w składnikach seler ipietruszkę a nie podajesz co znią zrobićSmile





  • grudnia 20, 2012 at 22:08

    Nie ma za co Kasiu Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Cie serdecznie Love Love Love

  • grudnia 20, 2012 at 15:35

    Pyszności!!! tmrc_emoticons.)

    bardzo dziękuję za kolejny super przepis tmrc_emoticons.)

    kasia

     

     

     

     

  • października 3, 2012 at 19:14

    Wypròbuj i daj znac czy smakowalo tmrc_emoticons.;)

  • października 3, 2012 at 18:42

    No Vercia trafiłaś w moje kulinarne podniebienie - dynia, pieczarki, ser pycha, napewno zrobię, dzieki kochana tmrc_emoticons.D

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: