3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dynia zapiekana


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 400 gramów dyni pokrojonej w gruba kostke
  • 300 gramów pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 1 cebula
  • pietruszka, seler
  • sòl, pieprz, tymianek
  • 150 gramów miekkiego zòltego sera, tartego grubo
  • 50 gramów śmietany
  • 100 gramów Bulionu warzywnego
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc cebule: 5sek / obr 6. Dodac olej i grzyby: 3min / 100° / obr 1. Dodac bulion, dynie, sòl, pieprz, tymianek: 10min / 100° / Counter-clockwise operation / obr 1. Dodac smietane: 2min / 100° / Counter-clockwise operation / obr 1. Przelozyc do brytfanki (naczynia), dodac polowe startego sera, wymieszac. Wierzch posypac posostalym serem. Piec w goracym piekarniku: 200° / 15-20min.

10
11

Porady

Jesli po ugotowaniu, utworzy nam sie za duzo sosu, pogotowac jeszcze czas potrzebny, Varoma, bez miarki. Dopiero wtedy  przelozyc do brytfanki.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Veroniko, zapiekanka przepyszna, można ją jeść...

    Zgłoszony przez Babcia5 na listopada 4, 2017 at 17:46.

    Veroniko, zapiekanka przepyszna, można ją jeść bez umiaruBig SmileWink. Robiłam już kilka razy. Konsystencja wyszła mi najlepsza jak zrobiłam z dyni piżmowej - jest zwarta, nie wodnista - pokrojonej w duże kawałki i bulion (zrobiny w TM) rozpuściłam w 50g wody, no i oczywiście nie dodawałam już soli. Wielkie dzięki za przepisCooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis. Nastepnym razem zrobie bez...

    Zgłoszony przez PANKUCHARZ na września 19, 2017 at 20:09.

    Bardzo fajny przepis. Nastepnym razem zrobie bez sera tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zapiekanka całkiem smaczna chociaż konstystencja...

    Zgłoszony przez Dar92 na listopada 4, 2016 at 16:10.

    zapiekanka całkiem smaczna chociaż konstystencja mi nie wyszła




    może, że masz w składnikach seler ipietruszkę a nie podajesz co znią zrobićSmile




    [size= 12.0pt; font-family: 'Times New Roman'; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: PL; mso-fareast-language: PL; mso-bidi-language: AR-SA]
    [/size]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma za co Kasiu

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 20, 2012 at 22:08.

    Nie ma za co Kasiu Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Cie serdecznie Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności!!! bardzo dziękuję

    Zgłoszony przez kip na grudnia 20, 2012 at 15:35.

    Pyszności!!! tmrc_emoticons.)

    bardzo dziękuję za kolejny super przepis tmrc_emoticons.)

    kasia

     

     

     

     

    Kasia tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuj i daj znac czy

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 3, 2012 at 19:14.

    Wypròbuj i daj znac czy smakowalo tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • No Vercia trafiłaś w moje

    Zgłoszony przez magi1 na października 3, 2012 at 18:42.

    No Vercia trafiłaś w moje kulinarne podniebienie - dynia, pieczarki, ser pycha, napewno zrobię, dzieki kochana tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze