Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- szczypta bazylii
- szczypta koperku
- 1300 litra wrzątku
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 250 g łososia, świeżego
- 1 pstrąg, świeży, sprawiony, razem z głową
- 1 kostki Bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 pomidor, przekrojony
- 200 g ziemniak, pokrojony w słupki
- 1 marchew
- 1 cebula
- szczypta majeranku
- szczypta tymianku
- szczypta rozmarynu
- szczypta estragonu
-
6
20min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
Do naczynia wkładamy cebule i marchew 3 s/obr.5
zgarniamy ze ścianek naczynia
wkładamy ziemniaki , kostkę warzywną
wstawiamy koszyk z rybą i przyprawami15min/Varoma/obr. 1
"Obroty wsteczne"
po ugotowaniu odzielamy mięso od ości i dodajemy do naszej zupki
Życze smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzsorki:) zupa rybna , a
sorki
zupa rybna , a zapomniałam napisać jaka i ile...
AP
Mam to samo pytanie co Hania
Mam to samo pytanie co Hania
Przepraszam ale ile i jakiej
Przepraszam ale ile i jakiej ryby?
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.