3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zielone pierogi z farszem rybnym


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

szpinak mrożony 450g

  • 70 g suszone pomidory
  • 25 g oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g cebuli
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 600 g mąka pszenna
  • 400 g wody
  • 450 g szpinak mrożony
  • 400 g świeża ryba
  • sól i pieprz do smaku
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. 1. Wlać 1 litr wody do Closed lid, na dolnej części przystawki Varoma umiścić rybę, gotować 20 min/ Varoma/ obr. 2 ( zwiększyć o 5 min. jak ryba jest mrożona).

    2. Rybę przełożyć na bok i oczyścić z ości, w między czasie do pustegoClosed lid wrzucić cebulę, czosnek 5s./5obr. Kopystką zgarnąć rozdrobione składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.

    3. Dodać olej dusić 3min./Varoma/1obr.

    4. Dodać suszone pomidory i uzyskaną rybę BEZ OŚCI, sól i pieprz (szczypta) 6s./8obr.

  2. Ciasto
  3. 1. Do Closed lid wlewamy 400 g wody, umieszczamy koszyczek do którego wkładamy szpinak mrożony 12min./Varoma/2obr.

    2. Wylewamy wodę, przesypujemy szpinak wkładamy mąkę, 2 jaja i sól 4 min/Dough mode

    3. Ciasto wyjąć połowę zamrozić na nast. pierożki, cienko rozwałkować na oprószonym mąką blacie, szklanką wykrawać krążki.

    4. Na środku każdego krążka kłaść farsz, zlepić brzegi, wrzucać na osolą wrzącą wodę, gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię

     

    SMACZNEGO.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

 

Szpinak prosto z zamrażarki.

Na podany przepis zużywam połowę ciasta, kolejną mrożę jak przyjdzie ochota to robię tylko farsz.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy