3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zielone pierogi z farszem rybnym


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

szpinak mrożony 450g

  • 70 g suszone pomidory
  • 25 g oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g cebuli
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 600 g mąka pszenna
  • 400 g wody
  • 450 g szpinak mrożony
  • 400 g świeża ryba
  • sól i pieprz do smaku
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. 1. Wlać 1 litr wody do Blokada naczynia miksującego, na dolnej części przystawki Varoma umiścić rybę, gotować 20 min/ Varoma/ obr. 2 ( zwiększyć o 5 min. jak ryba jest mrożona).

    2. Rybę przełożyć na bok i oczyścić z ości, w między czasie do pustegoBlokada naczynia miksującego wrzucić cebulę, czosnek 5s./5obr. Kopystką zgarnąć rozdrobione składniki ze ścianek na dno naczynia miksującego.

    3. Dodać olej dusić 3min./Varoma/1obr.

    4. Dodać suszone pomidory i uzyskaną rybę BEZ OŚCI, sól i pieprz (szczypta) 6s./8obr.

  2. Ciasto
  3. 1. Do Blokada naczynia miksującego wlewamy 400 g wody, umieszczamy koszyczek do którego wkładamy szpinak mrożony 12min./Varoma/2obr.

    2. Wylewamy wodę, przesypujemy szpinak wkładamy mąkę, 2 jaja i sól 4 min/Ciasto

    3. Ciasto wyjąć połowę zamrozić na nast. pierożki, cienko rozwałkować na oprószonym mąką blacie, szklanką wykrawać krążki.

    4. Na środku każdego krążka kłaść farsz, zlepić brzegi, wrzucać na osolą wrzącą wodę, gotować 3-4 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię

     

    SMACZNEGO.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

 

Szpinak prosto z zamrażarki.

Na podany przepis zużywam połowę ciasta, kolejną mrożę jak przyjdzie ochota to robię tylko farsz.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy