![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/236ecixn-9ceaf-240369-f60be-rnewcbfy/6f51c6ce-6b68-4f71-9cda-553d604272f1/main/ryba-z-warzywami-i-puree-z-kalafiora-paula.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/236ecixn-9ceaf-240369-f60be-rnewcbfy/27d09276-0b1c-4c85-b364-b4ef978fb47c/main/ryba-z-warzywami-i-puree-z-kalafiora-paula.jpg)
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 01/02/24
zmieniono dnia: 01/02/24
Składniki
RYBA Z WARZYWAMI I PUREE Z KALAFIORA WIOLETTA
- 260 g filet z ryby, np mintaj, miruna, dorsz itp
- 1 łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do opruszenia ryby
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g ser parmezan, wegański z violife
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 150 g czerwonej papryki, mozesz użyć różnokolorowej
- 60 g cebuli
- 400 g wody
- 300-350 g kalafiora
- 5 g soku z cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywę naczynia miksującego nałożyć dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej rybę, oprószyć solą i pieprzem. Przystawkę Varoma z rybą umieścić na wklęsłej stronie pokrywy przystawki Varoma, odstawić.
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan i natkę pietruszki, rozdrobnić 5 s/obr. 9. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć czerwoną paprykę, żółtą paprykę i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać ½ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu, wymieszać 20 s/
"Obroty wsteczne" /obr. 2.5. Przełożyć na odważoną rybę i lekko docisnąć do filetów. Posypać ½ łyżki parmezanu rozdrobnionego z natką pietruszki, odstawić.
- Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek, odważyć do niego kalafior. Nałożyć przystawkę Varoma z rybą i warzywami, gotować na parze 20 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić. Opróżnić naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć ugotowany na parze kalafior i pozostały parmezan rozdrobniony z natką pietruszki, dodać pozostałe ½ łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu i sok z cytryny, zmiksować 20 s/obr. 6-8, stopniowo zwiększając obroty. Rybę z warzywami i purée z kalafiora udekorować natką pietruszki i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
The steps are well-organized, instructing each Retro Bowl action clearly, from seasoning to cooking and serving. With this level of detail, following the recipe should be a breeze. Hope I can do it!
Danie zawiera ryż i paprykę, uno online które są dobrymi roślinami i są odpowiednie dla wegetarian.
Are you sure to delete this comment ?