Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
pulpety
- 50 g cebuli
- 150 g wędzonego łososia
- 200 g świeżego fileta łososia
- 2 gałązki koperku
- 1 jajko
- 5 - 10 g tartej bułki
- sól pieprz
sos szpinakowy
- 2 ząbki czosnku
- 200 g świeżego szpinaku, liście
- 25 g oliwy
- 2 - 3 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu mielonego
- 3 szczypty gałki muszkatałowej, mielonej
- 250 g śmietany 18 %
makaron
- 250 g makaron tagiattele, gotować w trakcie przygotowania sosu i pulpetów
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia dodać cebulę i koperek zmiksować 5 sek/obr. 5
Zgarnąć kopystką ze ścianek - Dodać rybę jako, zmiksować 5 sek/ obr.5
- Dodać bułkę sół i pieprz do znaku wyrabiać masę 10 sek/ obr. 4
"Obroty wsteczne"
- Mokrymi rękami uformować pulpeciki i ułożyć na varomę.
Naczynie opłukać i wytrzeć do sucha - Dodać czosnek 3 sek/ obr. 7 i zgarnąć kopystką
- Dodajemy szpinak 4 sek/ obr. 6 i zgarnąć kopystką
- dodać sół pieprz gałkę i olej Dusić 3 min / 120 / obroty 0,5
"Obroty wsteczne"
- Dodać śmietanę nałożyć przystawkę Varoma i dusić 12 min/ varoma / obr. 0,5
"Obroty wsteczne"
Pulpety
sos
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wodę na makaron nastawiam zanim zacznę formować pulpety w trakcie pracy Varomu makaron dochodzi aldente
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz