3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łososiowe pulpeciki ze szpinakowym tagiattele


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

pulpety

  • 50 g cebuli
  • 150 g wędzonego łososia
  • 200 g świeżego fileta łososia
  • 2 gałązki koperku
  • 1 jajko
  • 5 - 10 g tartej bułki
  • sól pieprz

sos szpinakowy

  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g świeżego szpinaku, liście
  • 25 g oliwy
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu mielonego
  • 3 szczypty gałki muszkatałowej, mielonej
  • 250 g śmietany 18 %

makaron

  • 250 g makaron tagiattele, gotować w trakcie przygotowania sosu i pulpetów
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pulpety
  1. Do naczynia dodać cebulę i koperek zmiksować 5 sek/obr. 5

    Zgarnąć kopystką ze ścianek
  2. Dodać rybę jako, zmiksować 5 sek/ obr.5
  3. Dodać bułkę sół i pieprz do znaku wyrabiać masę 10 sek/ obr. 4 Obroty wsteczne
  4. Mokrymi rękami uformować pulpeciki i ułożyć na varomę.

    Naczynie opłukać i wytrzeć do sucha
  5. sos
  6. Dodać czosnek 3 sek/ obr. 7 i zgarnąć kopystką
  7. Dodajemy szpinak 4 sek/ obr. 6 i zgarnąć kopystką
  8. dodać sół pieprz gałkę i olej Dusić 3 min / 120 / obroty 0,5 Obroty wsteczne
  9. Dodać śmietanę nałożyć przystawkę Varoma i dusić 12 min/ varoma / obr. 0,5 Obroty wsteczne
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Wodę na makaron nastawiam zanim zacznę formować pulpety w trakcie pracy Varomu makaron dochodzi aldente


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy