Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
ryba
- 400 g gorącej wody
- około 250 g surowego łososia
- pieprz, do smaku
- sól, do smaku
-
6
42min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Rybę umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Łososia natrzeć solą i pieprzem, odstawić na kilka minut do zamarynowania. Do naczynia miksującego wlać 400 g gorącej wody. Rybę włożyć do koszyczka, gotować 12 min./ Varoma/ obr. 1.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
[[wysiwyg_imageupload:2371:]]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzThis is one of the most helpful forums I know,...
This is one of the most helpful forums I know, electron dash is fun game
Bardzo smaczne, nie trzeba wcale czekać 30 minut...
Bardzo smaczne, nie trzeba wcale czekać 30 minut z marynowanie. Poza tym jeśli ktoś woli wlać zimną wodę to wystarczy wydłużyć czas do 17 minut.
Wrzuciłem do przystawki
Wrzuciłem do przystawki Varoma razem z kalafiorem. Nie czekałem, aż łosoś nasiąknie solą i pieprzem a i tak wyszło świetnie. Pyszny obiad i chyba najszybszy z możliwych
Rybka pyszna z koszyczkaa!
Rybka pyszna z koszyczkaa!
Proste, łatwe i smaczne
Proste, łatwe i smaczne