3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Świąteczny królik duszony w śmietanie


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

  • 1 tuszka królika, mniejszy cały lub1/2dużego
  • 400 g śmietany 30%
  • 2MT białego wina
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 1/4 łyżeczki tymianku ,rozmarynu,pieprzu
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 płaskie łyżki musztardy miodowej
  • 1 pęczków pietruszki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. DoClosed lid włożyć cebulęi czosnek rozdrabniać 3 sek obr.5.Obgarnąć kopystka na dno naczynia  dodać masło, dusić 3 min temp. varoma obr1.

    Królika podzielić na porcje/obcjonalnie  można  obsmażyć kazdą porcję do  zrumienienia na patelni. Włożyc porcje  do Closed lid dodać przyprawy, śmietanę, musztardę oraz białe wino dusić czas 40 min. temp varoma obr Counter-clockwise operationpoz.2. Nałożyć na pokrywkę koszyczek. Posypać wg. upodobań posiekana pietruszką lub koperkiem. Smacznego

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • super smakuje dzieki

    Zgłoszony przez 52ewakos na października 4, 2016 at 11:04.

    super smakuje dzieki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Królik wyszedł smaczny.ALE

    Zgłoszony przez Balbiska na marca 6, 2016 at 17:47.

    Królik wyszedł smaczny.ALE ... Konsystencja potrawy beznadziejna - wyszła papka z kośćmi.Nie do zaakceptowania. Przypraw dałam około 1xwięcej. No coż sprawdziłam. Drugi raz tak nie zepsuje takiego mięsa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny królik! Dziś był

    Zgłoszony przez lubiezupy na lutego 21, 2016 at 15:58.

    Przepyszny królik! Dziś był na obiad tmrc_emoticons.) Mięso idealne (nie za twarde, nie za miękkie). W pierwszej chwili miałam wątpliwości czy te obroty poz.2 nie będą za szybkie i czy to wszystko się tam nie rozleci, ale na szczęście wszystko wyszło idealnie. Jedno małe zastrzeżenie: zawsze mam wątpliwości gdy w przepisie podana jest "śmietana". Dla mnie śmietana to ta kwaśna, a słodka to "śmietanka". Tutaj mimo, iż podane było aby dodać śmietanę, ja dodałam śmietankę 30% i wyszło OK, ale nie wiem czy może autor nie miał na myśli śmietany takiej kwaśnej, gęstej jak do zup i sosów... Mój sos miał trochę taką grudkowatą i bardzo gęstą konsystencję (tylko wizualnie), w smaku był bardzo dobry. Małe kawałki królika lekko przyprawione przyrumieniłam najpierw na patelni. Patelnię zalałam wodą i na koniec gdy już skończyło się gotować w Thermomixie, wrzuciłam wszystko spowrotem na tą właśnie patelnię i jeszcze zagotowałam. Polecam! Pyszne danie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wydaje mi się, że obroty

    Zgłoszony przez KasiaMarcin na października 22, 2015 at 13:50.

    Wydaje mi się, że obroty wsteczne nic nie zrobią z tym mięsem z koścmi. Gdyby nie były wsteczne mogłyby to pociąć.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Królik wyszedł przepyszny !!!

    Zgłoszony przez gochag21 na marca 2, 2015 at 22:23.

    Królik wyszedł przepyszny !!! Myślę, że Użytkownik się nie pomylił - mniejsze porcje wrzuca się z kośćmi  (np. kurczak duszony z papryką z ksiązki tak lubię gotować też jest z koścmi i w niczym to nie przeszkadza). Ja trochę dodałam od siebie - marchewkę, odrobinę bulionu warzywnego i majeranek bo tak lubimy. Niedzielny obiad był rajem dla naszego podniebienia tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nad tym samym sie

    Zgłoszony przez ania_om na października 19, 2014 at 13:25.

    Nad tym samym sie zastanawiałam. Może autor miał na myśli koszyczek? Ja tak właśnie wczoraj robiłam żeberka - tylko mało wtedy wychodzi.

    ania_om

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cos mi tu nie gra! Jak wlozyc

    Zgłoszony przez kasianeko na października 27, 2013 at 08:25.

    Cos mi tu nie gra! Jak wlozyc porcje do naczynia? Z koscia? I obroty poz.2????? Jakis dziwny ten przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moja Mamusia lubi krolika,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 27, 2013 at 20:25.

    tmrc_emoticons.) Moja Mamusia lubi krolika, wypróbuję przepis,ale królika uparuję na varomie tmrc_emoticons.)  Dziękuję za przepis i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze