3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Soczewica na słodko-kwaśno


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 250 g kapusty bialej, pokrojonej na duże kawałki
  • 250 g soczewicy, zielonej
  • 130 g selera, pokrojonego na duże kawałki
  • 250 g Pora, pokrojonego w krążki
  • 10 g oleju, z pestek winogron
  • 1000 g wody
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 0,25 łyżeczki ksylitolu
  • 4 jaja
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Soczewicę umieścić w koszyczku, opłukać i osuszyć.
    2. Do naczynia miksującego włożyć kapustę i seler, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    3. Dodać krążki pora i olej, dusić 5 min/Varoma/ Obroty wsteczne /obr. 1.
    4. Dodać wodę i soczewicę, gotować 40 min/100ºC/ Obroty wsteczne /obr. Mieszanie.
    5. Dodać sól, ocet i ksylitol, wymieszać 3 s/ Obroty wsteczne /obr. 3.
    6. na patelnie wbić jajko.
    7. Przykryć patelnię pokrywką, smażyć na wolnym ogniu ok. 7 min,aż jajka się zetną.
    8. Soczewicę rozłożyć na 4 talerzach, zawartość patelni podzielić na cztery porcje i ułożyć na soczewicy.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy