3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mięsko do burgerów


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Mięsko do burgerów

  • 400 g Mięska wołowego
  • 2 szczypty soli
  • Świeży tymianek
  • 1 szczypty pieprz
  • 1 ząbków czosnku
  • 3 łyżki Natka pietruszki drobno posiekane
  • 1 żółtko
  • Mieszkanka przypraw ostra
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wrzucamy wszystko do thermo ustawiamy czas 2minuty i zwiększamy obroty od 1-7 powoli potem formujemy dwa kotlety waga około 200 gram. I smażymy do pożądanego przez nas stopnia wysmażenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne Smakuje jak prawdziwy burgerowy...

    Zgłoszony przez Silke na maja 29, 2018 at 23:21.

    Bardzo smaczne tmrc_emoticons.) Smakuje jak prawdziwy burgerowy kotlecik. Zrobiłam z antrykotu + przyprawa do mięsa mielonego. Super pasuje. Jedyna rzecz wg mnie do zmiany, to tymianek - nigdy nie czułam tymianku w burgerze i się dziwnie komponuje. Poza tym absolutnie polecam tmrc_emoticons.D musze jeszcze tylko obmyślić pomysł na dobre bezglutenowe bułki, bo jestem na diecie ech.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze