Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Mięsko do burgerów
- 400 g Mięska wołowego
- 2 szczypty soli
- Świeży tymianek
- 1 szczypty pieprz
- 1 ząbków czosnku
- 3 łyżki Natka pietruszki drobno posiekane
- 1 żółtko
- Mieszkanka przypraw ostra
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wrzucamy wszystko do thermo ustawiamy czas 2minuty i zwiększamy obroty od 1-7 powoli potem formujemy dwa kotlety waga około 200 gram. I smażymy do pożądanego przez nas stopnia wysmażenia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne Smakuje jak prawdziwy burgerowy...
Bardzo smaczne
Smakuje jak prawdziwy burgerowy kotlecik. Zrobiłam z antrykotu + przyprawa do mięsa mielonego. Super pasuje. Jedyna rzecz wg mnie do zmiany, to tymianek - nigdy nie czułam tymianku w burgerze i się dziwnie komponuje. Poza tym absolutnie polecam
musze jeszcze tylko obmyślić pomysł na dobre bezglutenowe bułki, bo jestem na diecie ech.