3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mięsko do burgerów


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Mięsko do burgerów

  • 400 g Mięska wołowego
  • 2 szczypty soli
  • Świeży tymianek
  • 1 szczypty pieprz
  • 1 ząbków czosnku
  • 3 łyżki Natka pietruszki drobno posiekane
  • 1 żółtko
  • Mieszkanka przypraw ostra
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Wrzucamy wszystko do thermo ustawiamy czas 2minuty i zwiększamy obroty od 1-7 powoli potem formujemy dwa kotlety waga około 200 gram. I smażymy do pożądanego przez nas stopnia wysmażenia.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne Smakuje jak prawdziwy burgerowy...

    Zgłoszony przez Silke na maja 29, 2018 at 23:21.

    Bardzo smaczne tmrc_emoticons.) Smakuje jak prawdziwy burgerowy kotlecik. Zrobiłam z antrykotu + przyprawa do mięsa mielonego. Super pasuje. Jedyna rzecz wg mnie do zmiany, to tymianek - nigdy nie czułam tymianku w burgerze i się dziwnie komponuje. Poza tym absolutnie polecam tmrc_emoticons.D musze jeszcze tylko obmyślić pomysł na dobre bezglutenowe bułki, bo jestem na diecie ech.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze