Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Makaron z indykiem w sosie cukiniowo-szpinakowym (5)
- 150 g cukinii
 - 75 g szpinaku, (świeżego)
 - 180 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
 - 1 ząbek czosnku
 - 20 g śmietany, 12% tłuszczu
 - 5 g oliwy z oliwek
 - 100 g makaronu pełnoziarnistego
 - 30 g wody
 - 2 szczypty soli
 - 1 szczypty pieprzu, mielonego
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego połóż miskę i odważ do niej 100 g makaronu. Następnie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
W międzyczasie przejdź do kolejnego kroku. - Do naczynia miksującego włóż 1 ząbek czosnku.
 - Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty 8, czas 3 s.
 - Nałóż miskę na pokrywę naczynia miksującego i odważ do niej 180g indyka. Mięso pokroj wkostkę, dopraw solą i pieprzem.
 - Do naczynia miksującego dodaj 5g oliwy.
 - Dodaj doprawionego indyka.
 - Kopystką zgarnij czosnek ze ścianek naczynia, następnie nałóż koszyczek na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty wsteczne, temperaturę 120 st.C i czas 3 minuty.
 - 150g cukinii (pokrojonej w kostkę),
 - 75g szpinaku,
 - 30g wody,
 - 20g śmietany,
 - szczyptę soli.
 - Na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek, gotuj 15 minut w temperaturze 100 st.C, obroty wsteczne 1.
 - Gotową potrawkę wyłóż na makaron.
 
Do naczynia dodaj
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze