3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Karkówka w sosie barbecue


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Karkówka w sosie barbecue

  • 6-8 plastry karkówki, bez kości, (1-1,5 kilo)
  • 200 g ketchup, pikantny
  • 120 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżki miodu
  • 1 łyżki musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 80 g wody
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1 szczypty papryki słodkiej, mielonej
  • soli, drobnej
  • pieprz czarny, mielony
  • 6
    15h 20min
    Czas całkowity 13h 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wkladamy cebule i czosnek (siekamy) 3 sek. / obr. 5 Zgarniamy wszystko na dno naczynia, dodajemy oliwe (szklimy) 4min./ 120°C/ obrGentle stir setting Dodajemy pozostale skladniki, nastepnie doprowadzamy do wrzenia 8 min/Varoma/Gentle stir setting Gdy marynata ostygnie zalewamy nia poporcjonowane mieso, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodowki (najlepiej na cala noc)
    Mieso i marynate wkladamy do naczyna zaroodpornego (mozna tez do rekawa do pieczenia) pieczemy 180°C /1,5 h / gora, dol


    Podajemy : z ziemniakami, frytkami, same .... jak kto woli. SMACZNEGO
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy