Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Karkówka w sosie barbecue
- 6-8 plastry karkówki, bez kości, (1-1,5 kilo)
- 200 g ketchup, pikantny
- 120 g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżki miodu
- 1 łyżki musztardy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 80 g wody
- 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1 szczypty papryki słodkiej, mielonej
- soli, drobnej
- pieprz czarny, mielony
-
6
15h 20min
Czas całkowity 13h 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wkladamy cebule i czosnek (siekamy) 3 sek. / obr. 5 Zgarniamy wszystko na dno naczynia, dodajemy oliwe (szklimy) 4min./ 120°C/ obr
"Mieszanie" Dodajemy pozostale skladniki, nastepnie doprowadzamy do wrzenia 8 min/Varoma/
"Mieszanie" Gdy marynata ostygnie zalewamy nia poporcjonowane mieso, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodowki (najlepiej na cala noc)
Mieso i marynate wkladamy do naczyna zaroodpornego (mozna tez do rekawa do pieczenia) pieczemy 180°C /1,5 h / gora, dol
Podajemy : z ziemniakami, frytkami, same .... jak kto woli. SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz