3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Indyk z cukinią i pieczarkami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Danie główne

  • 2 szczypty zioła prowansalskie
  • sól do smaku
  • 1 łyżek oliwy z oliwek
  • 65 g kaszy gryczanej
  • 80 g cukini
  • 100 g pieczarek
  • 80 g pomidora
  • 120 g piersi indyka
  • 750 ml wody
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Indyk
  1. Do naczynia miksującego Closed lid wlać 750ml gorącej wody, dodać sól i łyżeczkę oliwy z oliwek. Włożyć koszyczek, odważyć do niego kaszę.

  2. W dolnej części przystawki Varoma umieścić indyka, posypać ziołami prowansalskimi i solą, na indyka położyć pokojonego w plasterki pomidora, całość polać oliwą z oliwek.

     

    W górnej części przystawki Varoma umieścić cukinię pokrojoną w plasterki i pieczarki pokrojone w ćwiartki. Całość posypać solą do smaku.

  3. Zamknąć naczynie miksujące, położyć na nim przystawkę Varoma i gotować 25min/Varoma/obr. 4

     

  4. Podawać kaszę z indykiem i warzywami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Porcja zawiera 452 kcal


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy