3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gołąbeczki na ostro w kapuście pekińskiej


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Gołąbki

  • 450 gramów mielonej piersi z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 cm imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczki otartej skórki z limonki, można zastąpić 2 cm trawy cytrynowej
  • 12 liści Kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 150 gramów ryżu basmati
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki curry, mielonego
  • 1 jogurt naturalny
  • 1500 gramów wody
  • 6
    35min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Gołąbki
  1. Liści z kapusty okroic tak, żeby zostały tylko zielone części. Liście wrzucić do wrzątku i gotować około  minut. Liście wyjąć i ostudzić. Do naczynia mieszającego wrzucić (miele w sklepie)mielone mięso, 2 wyciśnięte ząbki czosnku, chilli bez pestek, skórkę z limonki, starty imbir, pokrojoną kolendrę i sos sojowy. Wyrobić 10 sek. Obroty wsteczne obr. 3. Mięso rozkładać na liściach kapusty i zawijac.

  2. Ryż wsypać do koszyczka do umytego naczynia wlać 1500 g wody dodać sól, na ryż wsypać curry. Na górnej Varomie ułożyć gołąbki gotujemy 30min/ Varoma/ obr. 1. Ryż jesyt gotowy po 15 minutach. Kiedy gołąbki się gotuja, przygotować jogurt z czosnkiem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis fajny, dodaje go do

    Zgłoszony przez magi1 na listopada 11, 2012 at 18:23.

    Przepis fajny, dodaje go do przepisów do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki, mam nadzieje ze już

    Zgłoszony przez massii na listopada 10, 2012 at 14:23.

    Dzięki, mam nadzieje ze już jest czytelny Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Przepis z kuchni tajskiej

    Zgłoszony przez massii na listopada 10, 2012 at 14:22.

     Przepis z kuchni tajskiej nie wymaga zadnych dopracowań!! Ryż jest tu jako dodatek a gołąbki samo mięso z przyprawami

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przzepis ciekawy, ale

    Zgłoszony przez gabi49 na listopada 10, 2012 at 10:22.

    tmrc_emoticons.;) Przzepis ciekawy, ale strasznie chaotycznie go napisałeś: część w opisie wykonania a część już w komentarzu. Popraw go bo w komentarzach trzeba kiedyś będzie szukać.Poprawiamy "wchodząc" w edycję przepisu .

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Massii, czy to już koniec

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 9, 2012 at 22:32.

    Massii, czy to już koniec przepisu? Chyba nie wpisałaś wszystkiego: czy ryż po ugotowaniu łączy się z mięsem jak przy tradycyjnych gołąbkach? Na zdjęciu tego nie widać, bo jest małe...  tmrc_emoticons.~  

    Pomysł na takie połączenie składników jest ciekawy, więc może warto dopracować ten przepis. tmrc_emoticons.)    tmrc_emoticons.)   

     Moja rada dotycząca mielenia piersi z kurczaka: taką ilość, czyli 450g można w dwóch porcjach zmielić w TM i to bez "podmrarzania", wystarczy pokroić mięso w kostkę i zmielić 7 sek / obr.7, wyjąć do innego naczynia; drugą porcję mięsa zmielić już ze wszystkimi przyprawami, dodać tą pierwszą porcję i wymieszać na obr Obroty wsteczne  Spróbuj następnym razem.  tmrc_emoticons.)  Nie będziesz musiała myć maszynki do mięsa  tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze