Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 30 g siemia lnianego
- 50 g mąki kukurydzianej
- 20 g mąki gryczanej
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 250 g wody
- 1 jajko
- 100 g suchej ciecierzycy
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć ciecierzycę, zmielić 30s/obr.10
2. Dodać pozostałe składniki i wymieszać 25s/obr.4
3. Smażyć na rozgrzanej patelni na złocisty kolor.
Ziołowe placuszki bezglutenowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Placuszki zastępują pieczywo i można ich używać do kanapek. Doskonale nadają się również do mięsa w sosie jako alternatywa dla ziemniaków czy ryżu. Z podanej porcji wychodzi około 10 sztuk placuszków.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz