3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ziołowe placuszki bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 30 g siemia lnianego
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 20 g mąki gryczanej
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 250 g wody
  • 1 jajko
  • 100 g suchej ciecierzycy
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ziołowe placuszki bezglutenowe
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć ciecierzycę, zmielić 30s/obr.10

    2. Dodać pozostałe składniki i wymieszać 25s/obr.4

    3.  Smażyć na rozgrzanej patelni na złocisty kolor.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Placuszki zastępują pieczywo i można ich używać do kanapek. Doskonale nadają się również do mięsa w sosie jako alternatywa dla ziemniaków czy ryżu. Z podanej porcji wychodzi około 10 sztuk placuszków.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy