3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Maślane mleczne bułeczki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Maślane mleczne bułeczki

  • 270 gramów mleka
  • 80 gramów masła
  • 70 gramów cukru
  • 24 gramów drożdży świeżych
  • 550 gramów mąki tortowej
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
5

Przygotowanie

    Bułeczki mleczno-maślane
  1. Mleko, masło, cukier - 3min/37stopni/obroty3

    +

    Drożdze - 3min/37stopni/obroty3

    +

    mąkę, sól, cukier waniliowy - 5min/zagniatanie
  2. Na posypanym mąką blacie uformować z ciasta wałeczek. Pociąć go nożem na 12 części. Uformować 12 bułeczek. Bułeczki położyć na posypanej mąką blaszcze. Przykryć szmatką i pozostawić na pół godzinki. Następnie posmarować jajkiem roztrzepanym z 3 łyżkami mleka. Można samym jajkiem.
  3. Nagrzać piekarnik na 180 stopni. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 15 minut.

    UWAGA!

    obserwować bułki i wyciągnąć po zrumienieniu.
10
11

Porady

Znalazłam ten przepis na niemieckiej przepisowni.

Oceniony na 5* przez 971 osób!!!!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Są rewelacyjne. Najlepiej smakują z masłem bo...

    Zgłoszony przez Ancia-Thermancia na maja 27, 2020 at 11:01.

    Są rewelacyjne. Najlepiej smakują z masłem bo wtedy nic nie "psuje" ich smaku. Pachną obłędnie. Następnym razem podzielę na 15 części bo przy 12 wyszly bułki olbrzymy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i szybko się robi

    Zgłoszony przez mamzuzi na lipca 21, 2019 at 18:57.

    Bardzo smaczne i szybko się robi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze