3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Toskańskie bułeczki z rozmarynem


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 30 g drożdży
  • 250 g wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 500 g mąki
  • 50 g cukru
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 żółtko
  • 1 szczypty soli
  • 120 g rodzynki sułtanki
  • rozmaryn, według uznania, ja dałam ok 10g
5

Przygotowanie

  1. 1. Rodzynki namoczyć w wodzie ok 20 min.

    2. Drożdże, cukier i wodę podgrzać 2min/37°C/obr.1

    3. Dodać resztę składników według kolejności, wyrabiać 3 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

    4. Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 15 min.

    5. Formować bułeczki, posmarować białkiem

    6. Piec ok. 10-15 min w tem. 180°C

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • żółtko to składnik ciasta, pozostałym z jajka...

    Zgłoszony przez ewikp na czerwca 7, 2018 at 17:15.

    żółtko to składnik ciasta, pozostałym z jajka białkiem smarujemyWink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w liście składników żółtko....smarujemy...

    Zgłoszony przez KrissJ na czerwca 6, 2018 at 20:59.

    w liście składników żółtko....smarujemy białkiem :/ Nie rozumiem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki pyszne, oryginalne w

    Zgłoszony przez be_happy na czerwca 26, 2016 at 21:57.

    Bułeczki pyszne,

    oryginalne w smaku! Pozostały swieże przez kolejne 2 dni. Gratuluję i dziękuję za przepis tmrc_emoticons.-) pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moim gościom bardzo

    Zgłoszony przez maria polok na listopada 1, 2013 at 15:48.

    Moim gościom bardzo smakowały.Przepis poszedł w obieg.Z tego co wiem koleżanki też piekły i są zadowolone.Polecam.  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się bardzo, że

    Zgłoszony przez aivlys na lutego 10, 2013 at 11:08.

    Cieszę się bardzo, że bułeczki smakowałytmrc_emoticons.) Ja piekę je zawsze w trybie góra dół.

    Pozdrawiam serdecznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki wyszły pyszne i

    Zgłoszony przez Martka na listopada 21, 2012 at 10:13.

    Bułeczki wyszły pyszne i puszyste. W moim piekarniku musiałam wydłużyć czas pieczenia o 10 minut. Piekłam w trybie góra dół, a może powinnam dać termoobieg?

    Martka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja też dzisiaj upiekę  

    Zgłoszony przez Martka na listopada 20, 2012 at 15:45.

    ja też dzisiaj upiekę tmrc_emoticons.)


     

    Martka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proszę dać znać czy smakowały

    Zgłoszony przez aivlys na lipca 23, 2012 at 14:39.

    Proszę dać znać czy smakowały tmrc_emoticons.) Pozdrawiam.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • napewno wypróbuję:)

    Zgłoszony przez sylwiaa35 na lipca 22, 2012 at 19:37.

    napewno wypróbujętmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze