Tu jesteś:
4
Składniki
9 butelka/butelki/butelek
SZYBKIE BUŁKI
Buleczki
- 50 g drożdży świeżych
- 150 g wody
- 150 g mleka
- 1 jajko
- 1 łyżeczki cukier
- 500 g mąki pszennej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki sól
-
6
30min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Dodać: 50g drożdży, 150g wody, 150g mleka, jedno całe jejko, 1 łyżeczkę cukru
"Mieszanie" 2 min / 37°C / obr.2
- Dodać: 500g mąki, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę soli
"Ciasto" 3min
- Uformować ok. 9 bułek
- posmarować mlekiej lub jajkie, posypać makiem, słonecznikiem lub sezamem
- Rozgrzać piekarnik do 180°C góra + dół
piec ok. 20 min.
Dodaj produkty
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
SILPAT® - mata do pieczenia
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Blachę opryszyć mąką, w czasie wyrabiania ciasta pod koniec dosypać łyżkę mąki - ciasto nie przyklei się do misy
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMoje pierwsze bułki!! Bardzo smaczne
Moje pierwsze bułki!! Bardzo smaczne
Bułki są smaczne, mięciutkie, nie czuć...
Bułki są smaczne, mięciutkie, nie czuć drożdży, pięknie rosną I są długo świeże. Polecam zrobić i się przekonać. Ja robię z różnymi mąkami i ziarnami i zawsze wychodzą.
Super bułeczki.
Super bułeczki.