3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SZYBKI CHLEB PEŁNOZIARNISTY L.A.


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Na ciasto

  • 50 gramów słonecznika łuskanego
  • 50 gramów siemienia lnianego
  • 500 gramów mąki krupczatki
  • 50 gramów pestek dyni
  • 50 gramów sezamu
  • 500 gramów ciepłej wody
  • 50 gramów dowolnych otrąb, mogą być orkiszowe, owsiane. żytnie itp.
  • 1 łyżeczki cukru
  • 50 gramów drożdży świeżych
  • 2 łyżeczki soli
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do Zablokowany włożyć wszystkie składniki wg  podanej kolejności.

    Zamieszać 10 sek./obr.6.

    Otworzyć pokrywę- zgarnąć i zamieszać składniki kopystką.

    Założyć pokrywę i wyrabiać 3 min./Interwał

    Przykryć MT i pozostawić w naczyniu aż podwoi objętość(ok.15-20 min).

    Formę posmarować tłuszczem i posypać mąką.

     

    Wyłożyć ciasto do formy, wstawić do zimnego piekarnika i piec ok. 1 godz./ 180 st. C

    Po upieczeniu natychmiast wyjąć chleb z formy najlepiej na płócienną ściereczkę.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Do chleba oprócz ziaren można dodawać za każdym razem inne składniki np.: żurawinę, śliwki suszone, morele suszone lub dowolne orzechy.

ŻYCZĘ udanych wypieków. POZDRAWIAM. Lidka Abramowicz (L.A.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Na jakiej blaszce piec ten chlebek?

    Zgłoszony przez A_K na listopada 2, 2017 at 22:15.

    Na jakiej blaszce piec ten chlebek?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chelebek rewelacja bde go robi

    Zgłoszony przez Anna_Zach na kwietnia 29, 2017 at 22:05.

    chelebek rewelacja. będe go robić tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kolejny dzie kolejny raz chlebek najlepszy przepis...

    Zgłoszony przez tenia65 na kwietnia 19, 2017 at 19:28.

    Kolejny dzień, kolejny raz chlebek. najlepszy przepis! Polecam serdecznie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasnie wkladam do piekarnika. Wyrosl...

    Zgłoszony przez tenia65 na kwietnia 7, 2017 at 13:42.

    Wlasnie wkladam do piekarnika. Wyrosl piéknie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny chlebek. Często go piekę

    Zgłoszony przez shangree na marca 29, 2017 at 16:57.

    Pyszny chlebek. Często go piekę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za ten przepis!Chlebek...

    Zgłoszony przez lotna2 na marca 5, 2017 at 20:50.

    Bardzo dziękuję za ten przepis!Chlebek przepyszny, a co najważniejsze moje dzieci zjadają się w końcu pieczywem z ziarenkami.

    Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek obłędny! Za każdym razem wychodzi...

    Zgłoszony przez Xeni@ na lutego 24, 2017 at 15:27.

    Chlebek obłędny! Za każdym razem wychodzitmrc_emoticons.) mój ulubiony!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mam pytanie w jakiej blaszce powinnam piec...

    Zgłoszony przez Katarzynaanna na lutego 1, 2017 at 12:18.

    mam pytanie w jakiej blaszce powinnam piec chlebek? takiej jak na pasztet?tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!! Mój pierwszy upieczony w misiu...

    Zgłoszony przez KarolinaK_TM5 na stycznia 31, 2017 at 16:09.

    Rewelacja!! Mój pierwszy upieczony w misiu chleb i chyba już zostanie na zawsze, bo jak do tej pory lepszego nie zrobiłam...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Upiekłam i wyszedł mi przepięknie. Sama,...

    Zgłoszony przez boogna na grudnia 7, 2016 at 13:20.

    Upiekłam i wyszedł mi przepięknie. Sama, niestety, nie dodam żadnego przepisu bo dopiero raczkuję i na tym etapie pozostanę przez najbliższe dziewsięciolecia Smile

    Bogna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cudo

    Zgłoszony przez daro896 na listopada 13, 2016 at 09:35.

    cudo

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek przepyszny ,wiele

    Zgłoszony przez Lidia Chruślak na października 17, 2016 at 12:13.

    Chlebek przepyszny ,wiele razy juz go piekłam.Ostatnio nie miałam krupczatki więc dałam mąkę pszenną też pyszny.wyszedł tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja piekę góra- dół.

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na stycznia 20, 2016 at 19:17.

    Ja piekę góra- dół.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lidka pieczesz na termoobiegu

    Zgłoszony przez sylwiam1 na stycznia 20, 2016 at 16:47.

    Lidka pieczesz na termoobiegu czy gora-dol?? z gory dziekuje  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pieczecie na termoobiegu czy

    Zgłoszony przez sylwiam1 na stycznia 20, 2016 at 16:46.

    pieczecie na termoobiegu czy gora dol?? chlebek wlasnie bedzie ladowal w piekarniku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję i polecam inne moje

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na stycznia 17, 2016 at 15:55.

    Dziękuję i polecam inne moje przepisy. POZDRAWIAM.

     

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super smaczny,zamiast sezamu

    Zgłoszony przez Mac na stycznia 17, 2016 at 10:42.

    Super smaczny,zamiast sezamu dodałam nasiona CHIA.Zamierzam piec go często tmrc_emoticons.) dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekę chleby,teraz z TM.

    Zgłoszony przez beatawiorek na listopada 12, 2015 at 10:25.

    Piekę chleby,teraz z TM. Bardzo dobry przepis. Polecamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja. Ja wymieszalam,

    Zgłoszony przez rafaelp1 na listopada 10, 2015 at 12:02.

    Rewelacja. Ja wymieszalam,  mąki (pelnoziarnista, zytnia i troszkę przennej), chlebek wyszedł pyszny. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I o to chodzi w gotowaniu z

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na listopada 8, 2015 at 23:50.

    I o to chodzi w gotowaniu z thermomixem. To my decydujemy co wkładamy do naczynia miksującego i jaki efekt osiągniemy.

    Nie trzeba się bać. Warto eksperymentować. POZDRAWIAM.

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie jest to

    Zgłoszony przez Rija666 na listopada 8, 2015 at 21:38.

    Jak dla mnie jest to rewelacyjna baza pod każdy chleb. Zostawiam 100 g krupczatki, a resztę zamieniam na mąki, które mam pod ręką. Zawsze wychodzi i zawsze jest wilgotny. Raz w tygodniu piekę go obowiązkowo tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaję do wypróbowania

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na lipca 6, 2014 at 11:10.

    dodaję do wypróbowania Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mąka razowa zamiast

    Zgłoszony przez wegetarianka na kwietnia 14, 2014 at 15:59.

    mąka razowa zamiast krupczatki

    ja zamiast krupczatki dałam 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej i 250 g zwykłej pszennej i chlebuś wyszedł smacznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepis na szybki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 14, 2013 at 17:09.

    Love Dziękuję za przepis na szybki chlebek, dodałam do wypróbowania, z mąki krupczatki jeszcze nie piekłam chlebka tmrc_emoticons.) mam okazje to zmienić tmrc_emoticons.;) Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chlebek  - pierwsz klasa!

    Zgłoszony przez smoczek na grudnia 14, 2013 at 16:44.

    Chlebek  - pierwsz klasa! Jadłam go wielokrotnie  i  piekłam również tmrc_emoticons.;) Polecam gorąco Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybki, łatwy i przyjemny w

    Zgłoszony przez ASk-Sl na grudnia 14, 2013 at 12:30.

    Szybki, łatwy i przyjemny w wykonaniu. A do tego zdrowy  i przepyszny! Gratulację! Będę go robić bardzo często. W moim chlebku skórka wyszła pachnąca i chrupiąca. Najlepszy z masełkiem, sałatą i pomidorem! Polecam

    Ana

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A kto był taki miły i dał mi

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 29, 2013 at 19:56.

    A kto był taki miły i dał mi fajne oceny ? Dziękuję i POZDRAWIAM. Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" width="19" height="19"> Lidka

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się, że i moje

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 29, 2013 at 19:56.

    Cieszę się, że i moje przepisy mogą się przydać. Smacznego i POZDRAWIAM.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak trzeba dłużej piec. Każdy

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 29, 2013 at 19:55.

    Tak trzeba dłużej piec. Każdy piekarnik trochę inaczej piecze. Poza tym zależy jakiej wielkości mamy blaszkę i z jakiego materiału jest wykonana. POZDRAWIAM tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny chlebuś. Cała rodzina

    Zgłoszony przez 11olga na października 29, 2013 at 19:35.

    Pyszny chlebuś. Cała rodzina się zajada. Tylko co zrobić jeśli spód i boki chlebka wydają się za miękkie i niedopieczone? Pozostawić dłużej w piekarniku?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyśmienity chlebek !!!! Dawno

    Zgłoszony przez zpep na października 20, 2013 at 15:00.

    Wyśmienity chlebek !!!! Dawno nic mi się tak nie udało !!!!! Łatwy przepis - gratuluję i dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyśmienity chlebek !!!! Dawno

    Zgłoszony przez zpep na października 20, 2013 at 15:00.

    Wyśmienity chlebek !!!! Dawno nic mi się tak nie udało !!!!! Łatwy przepis - gratuluję i dziękuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze