Tu jesteś:
4
Składniki
Szybki bułki śniadaniowe
- 300 g letniej wody, lub maślanki ( 37st)
- 35 g świeżych drożdży
- 500 g mąki pszennej, można zastąpić 100 g mąki pszennej mąką wieloziarnistą lub żytnią
- 6 łyżek roztopionego masła, lub oleju
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki cukru
-
6
45min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Dodać wszystkie składniki do naczynia
- Wyrabiać 2min/
"Ciasto"
- Uformować ok. 8 bułek
"Wolne gotowanie"
- Włożyć do zimnego piekarnika 200st 20 min
- Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDziękuje za przepis. Wyszło super.
Dziękuje za przepis. Wyszło super.
Czas całkowity to 25 min a nie 45😀
Czas całkowity to 25 min a nie 45😀