3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Scones angielskie bułeczki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 100 g rodzynek
  • 150 g mleka
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 g masła, zimnego
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 400 g mąki
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Jajka rozbić z mlekiem 3 sek. obr. 4

  2. Dodać pozostałe składniki Closed lid czas 3 min. Dough mode

  3. Wyłożyć ciasto i rozwałkować na grubość 1,5 cm.

  4. Miarką MT wycinać krążki i układać je na blasze wysmarowanej tłuszczem.

  5. Piec w temp. 200C czas 15 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeśli podczas wyrabiania ciasto się klei - można dosypać mąki.Podawać z masłem lub dżemem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • smaczne bułeczki, ale ja nastepnym razem dodam...

    Zgłoszony przez Zibirak na lutego 14, 2017 at 21:15.

    smaczne bułeczki, ale ja nastepnym razem dodam wiecej cukru- moja rodzina tak lubi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne bułeczki, ale

    Zgłoszony przez K.Katarzynna na stycznia 5, 2016 at 13:39.

    Bardzo smaczne bułeczki, ale zdecydowanie trzeba dodać więcej mąki. Przed upieczeniem smaruje bułeczki odlanym jajkiem z mlekiem. Do wykrajania sconsów można kupić specjalny wykrajacz-polecam!

    Sconsy można podawać z dżemem i bitą śmietaną.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • musze koniecznie zrobić

    Zgłoszony przez eliwona na listopada 13, 2014 at 20:47.

    musze koniecznie zrobić tmrc_emoticons.) dodane do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, ale trzeba

    Zgłoszony przez zielona zebra na września 22, 2014 at 14:51.

    Bardzo smaczne, ale trzeba dodać trochę więcej mąki (ja używam pełnoziarnistej na pół ze zwykłą pszenną), a rodzynki i inne bajery dodać dopiero na koniec mieszania, bo się zbytnio rozdrobnią. Ja daję mniej cukru (jakieś 30 g), warto też na początku odlać troszkę jajek z mlekiem do smarowania sconesów przed upieczeniem. Polecam też dodanie, oprócz rodzynek, suszonej żurawiny, słonecznika itp. Wykrawać lepiej większą szklanką tmrc_emoticons.) smacznego!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze