Tu jesteś:
4
Składniki
Składniki na ciasto
- 230 g mąki pszennej
- 7 g drożdży
- 1 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki cukru
- 25 g Miękkiego masła
- 0,140 litra mleka
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto
"Ciasto" przez 2 minuty. Ciasto odstawić do wyrośnięcia do podwojenia objętości. Następnie uformować bułeczki, naciąć wierzch bułek na krzyż ostrym nożem i pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Piec w temperaturze 200st. przez 25-30 minut.
Przygotowanie ciasta
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDrożdże suche czy świeże?
Drożdże suche czy świeże?
Bardzo smaczne bułeczki, już
Bardzo smaczne bułeczki, już dwa razy robiłam i robię właśnie trzeci
Pomieszałam też mąki w proporcji pół/pół mąka pszenna i mąka żytnia, bułeczki są wtedy ciemniejsze i też smaczne. Z podanej porcji mnie wychodzą cztery nie duże bułeczki. Jedna bułka w zupełności zaspokaja apetyt 
Robię też wersję bezglutenową na mące kukurydzianej i tejże skrobi.
niestety mnie nie smakowały
niestety mnie nie smakowały
Bardzo fajny przepis,właśnie
Bardzo fajny przepis,właśnie takiego szukałem,na puszyste bułki.Mój syn nie lubi ciężkiego pieczywa,a ja nie chciałbym go karmić tą chemią sklepową.Większość pieczywa z Termomixu jest pyszna i zdrowa,ale ciężka,a młodzież wychowana na spulchniaczach i emulgatorach tego nie akceptuje.Dlatego szukam złotego środka.Dziś wyprubuję ten przepis.

Piotr 787
Pyszne puszyste bułeczki
Pyszne puszyste bułeczki