3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puszyste pszenne bułki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Składniki na ciasto

  • 230 g mąki pszennej
  • 7 g drożdży
  • 1 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 25 g Miękkiego masła
  • 0,140 litra mleka
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto Dough mode przez 2 minuty. Ciasto odstawić do wyrośnięcia do podwojenia objętości. Następnie uformować bułeczki, naciąć wierzch bułek na krzyż ostrym nożem i pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Piec w temperaturze 200st. przez 25-30 minut.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne bułeczki, już

    Zgłoszony przez nela25 na października 12, 2016 at 13:34.

    Bardzo smaczne bułeczki, już dwa razy robiłam i robię właśnie trzeci tmrc_emoticons.) Pomieszałam też mąki w proporcji pół/pół mąka pszenna i mąka żytnia, bułeczki są wtedy ciemniejsze i też smaczne. Z podanej porcji mnie wychodzą cztery nie duże bułeczki. Jedna bułka w zupełności zaspokaja apetyt tmrc_emoticons.)

    Robię też wersję bezglutenową na mące kukurydzianej i tejże skrobi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • niestety mnie nie smakowały

    Zgłoszony przez Szpeja na września 14, 2015 at 22:03.

    niestety mnie nie smakowały tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis,właśnie

    Zgłoszony przez Piotr787 na maja 16, 2015 at 07:41.

    Bardzo fajny przepis,właśnie takiego szukałem,na puszyste bułki.Mój syn nie lubi ciężkiego pieczywa,a ja nie chciałbym go karmić tą chemią sklepową.Większość pieczywa z Termomixu jest pyszna i zdrowa,ale ciężka,a młodzież wychowana na spulchniaczach i emulgatorach tego nie akceptuje.Dlatego szukam złotego środka.Dziś wyprubuję ten przepis. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Piotr 787

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne puszyste bułeczki 

    Zgłoszony przez kasiula1303 na lutego 15, 2015 at 12:52.

    Pyszne puszyste bułeczki  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze