3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piwne bułki do burgerów


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Piwne bułki do burgerów

  • 650 g mąki pszennej
  • 8 g suchych drożdży
  • 1,5 łyżki cukru, ok. 20g
  • 1 łyżeczki soli, ok. 6g
  • 1 jajko
  • 250 gramów piwo słodowe, Pszenne/Pszeniczne
  • 125 gramów masła
  • 6
    2h 50min
    Czas całkowity 2h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    PIWNE BUŁKI DO BURGERÓW
  1. Do naczynia miksującego wsypać mąke. drożdźe ,cukier oraz sól.
  2. Suche składniki wymieszać przez 25 sek. obr. 1. Obroty wsteczne
  3. Do wymieszanych suchych składników dodać masło, piwo oraz jajo.
  4. Ciasto wyrabiać 5 min. Ciasto
  5. Po wyrobieniu ciasto przełożyc do miski odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na jedną godzinę.
  6. Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na lekko opruszony mąką blat i uformować wałek, ciasto podzielić na pół,nastepnie na ćwiartki i ewentualnie ósemki (zalezy jakiej wielkości bułki chcemy osiągnąć).
  7. Na blachę wyłożyc papier do pieczenia i ułożyć na nim bułki.
    Pozostawić na 30-60 min. w ciepłym miejscu.
  8. OPCJONALNIE.Przed pieczeniem delikatnie posmarować bułki jajkiem i posypać czarnuszką lub sezamem.
  9. Piekarnik ustawić na 180 stopni. Piec ok. 30 min .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto powinno mieć "miękką" konsystencję i delikatnie się kleić. Proszę się nie martwić gdy ciasto nie wyrośnie mocno przed pieczeniem, bułeczki nadrobią to w większej temperaturze w piekarniku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy