3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piwne bułki do burgerów


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Piwne bułki do burgerów

  • 650 g mąki pszennej
  • 8 g suchych drożdży
  • 1,5 łyżki cukru, ok. 20g
  • 1 łyżeczki soli, ok. 6g
  • 1 jajko
  • 250 gramów piwo słodowe, Pszenne/Pszeniczne
  • 125 gramów masła
5

Przygotowanie

    PIWNE BUŁKI DO BURGERÓW
  1. Do naczynia miksującego wsypać mąke. drożdźe ,cukier oraz sól.
  2. Suche składniki wymieszać przez 25 sek. obr. 1. Counter-clockwise operation
  3. Do wymieszanych suchych składników dodać masło, piwo oraz jajo.
  4. Ciasto wyrabiać 5 min. Dough mode
  5. Po wyrobieniu ciasto przełożyc do miski odstawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na jedną godzinę.
  6. Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na lekko opruszony mąką blat i uformować wałek, ciasto podzielić na pół,nastepnie na ćwiartki i ewentualnie ósemki (zalezy jakiej wielkości bułki chcemy osiągnąć).
  7. Na blachę wyłożyc papier do pieczenia i ułożyć na nim bułki.
    Pozostawić na 30-60 min. w ciepłym miejscu.
  8. OPCJONALNIE.Przed pieczeniem delikatnie posmarować bułki jajkiem i posypać czarnuszką lub sezamem.
  9. Piekarnik ustawić na 180 stopni. Piec ok. 30 min .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Ciasto powinno mieć "miękką" konsystencję i delikatnie się kleić. Proszę się nie martwić gdy ciasto nie wyrośnie mocno przed pieczeniem, bułeczki nadrobią to w większej temperaturze w piekarniku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy